motive sa calatoresti femeie care se uita pe geam

Sa calatoresti cu trenul poate parea un cosmar: drumuri de peste 10 ore, dormit prost, o adevarata loterie a colegilor de compartiment sau vagon si mult zgomot. Dar este un mod diferit de a experimenta lumea, pe care trebuie sa-l incerci. Iata 3 motive sa calatoresti cu trenul. Nu vei regreta!

Recent am calatorit intre Bucuresti si Budapesta – de doua ori – si drumul a parut ca un serial cu episoade diferite: comice, tragice, dramatice si chiar romantice. Pauzele dintre episoade erau pauzele de somn putin chinuit, pe scaune cam incomode. Dar, cu siguranta, atunci cand o sa ma gandesc la calatorie peste cativa ani, o sa uit complet de punctele negative si o sa ma concentrez pe cele pozitive. Sunt multe motive sa calatoresti cu trenul pe continentul nostru. Iata-le pe cele mai importante:

3 motive sa calatoresti cu trenul prin Europa

Motive sa calatoresti cu trenul – 1. O forma interesanta de socializare ultrarapida. O intrebare aleatorie a cuiva despre aerul conditionat poate sa duca la discutii care fac timpul sa treaca mai repede. In cele doua calatorii am aflat despre sistemul de sanatate din Australia, despre un festival unguresc foarte hippiot pe care mi-ar placea sa-l frecventez candva si despre un stil de jocuri in Rusia. Fie ca esti singura pe drum sau cu prietenii, este foarte usor sa intri in vorba cu strainii.

Motive sa calatoresti cu trenul – 2. Lucrurile sunt in continua schimbare. Cred ca am invatat mai bine sa traiesc doar in prezent si sa accept ca momentele doar asta sunt: niste bucati de timp care trec si trebuie sa le dai drumul. E usor sa inveti asta atunci cand oamenii se urca intr-o statie, te imprietenesti rapid cu ei si apoi coboara in alt oras decat tine. In discutiile cu ei nu te straduiesti sa construiesti o relatie, nu ai tendinta de a purta o masca, pentru ca nu va mai trebui sa ii vezi vreodata. Poti cu adevarat sa fii tu.

Motive sa calatoresti cu trenul – 3. Bunatatea strainilor exista. De la un intreg vagon care a ajutat doua turiste din Rusia sa plateasca o amenda absurda, din cauze birocratice, la un grup de francezi care ne-au oferit mie si prietenei mele paine cu branza si cu marmelada, mi s-a confirmat iarasi ca oamenii sunt buni si generosi si gata sa ii sustina chiar si pe straini. Fara a astepta nimic in schimb. Am aflat din nou ca desi suntem diferiti, intr-un fel toti suntem la fel. Si suntem oameni buni.

Daca esti in cautarea unei destinatii noi, iata o sursa de inspiratie: 10 filme despre calatorii

Foto: Guliver