destinatii din Asia care n-au fost inca descoperite de toti turistii

Asia este plina de oportunitati pentru orice fel de calator, scrie Business Insider. Mai cu seama pentru turistul ce isi doreste aventuri, ce vrea sa vada ceea ce altii n-au descoperit inca. De la padurile tropicale din Malaysia, pana la un oras preistoric din Coreea de Sud, iata 10 destinatii din Asia care n-au fost inca descoperite de toti turistii!

  1. Insulele Raja Ampat, Indonesia

Ape turcoaz si jungla luxurianta. Vei vrea sa nu mai iesi din apa in insulele Raja Ampat. Daca esti curajos, inoata cu rechini-balena in Cenderawasih Bay Marine Park sau exploreaza pesterile si picturile rupestre de pe insula Misool. Daca adori vegetatia bogata, mergi pe insula Waigeo, casa Pasarii Paradisului.

destinatii din Asia care n-au fost inca descoperite de toti turistii
  1. Gyeongju, Coreea de Sud

Una dintre cele 10 destinatii din Asia care n-au fost inca descoperite de toti turistii este la cateva ore de Seul. Gyeongju este orasul ce te va transporta inapoi in timp. Orasul a fost capitala dinastiei Silla timp de 1000 de ani, datand din vremuri preistorice. Pagode, temple, ruinele palatelor, cimitirele – toate sunt obiective turistice de vizitat. Unul dintre locurile pe care vei vrea sa nu le ratezi este Bulhuksa, un templu din secolul al VIII-lea.

  1. Yala, Sri Lanka

Salbaticie in Parcul National Yala cu cea mai mare populatie de leoparzi din lumea. Mai vezi pauni, crocodili si elefanti. Iar peisajul este atat de variat! Pasuni intinse, padure tropicala, plaja. Adauga si Manastirea budista Sithulpawwa – templu de peste 2000 de ani – si mai obtii inca una dintre cele 10 destinatii din Asia care n-au fost inca descoperite de toti turistii si pe care vei vrea sa o bifezi!

  1. Ladakh, India

Manastirile tibetane budiste de aici sunt construite direct in muntii Himalaya. Aceasta priveliste este incredibila. Alatura si localnicii in strai traditional si ai istorie la pachet. Intre octombrie si martie poti avea norocul sa intalnesti un leopard al zapezii.

  1. Kamchatka, Rusia

Intre acele destinatii din Asia care n-au fost inca descoperite de toti turistii si pe care vei vrea sa o vezi se afla si Kamchatka. Un amestec de gheizere, izvoare termale si vulcani. Si mai mult ca sigur vei intalni si ursi.

  1. Taipei, Taiwan

Desi nu este la fel de popular precum Tokyo sau Beijing, Taipei este incredibil. Si are cea mai buna mancare stradala! Viziteaza Muzeul National si mergi in afara orasului, la Jiufen, un oras in munti, sau la Yangmingshan, in Parcul National sau la Izvoarele termale Beitou.

destinatii din Asia care n-au fost inca descoperite de toti turistii
  1. Matsuyama, Japonia este unul dintre cele 10 destinatii din Asia care n-au fost inca descoperite de toti turistii

Cel mai vechi izvor termal din Japonia este in Matsuyama. Este de la 1800 si este un exemplu al arhitecturii perioadei. Mergi la castelul Matsuyama-jō, de unde vezi orasul si portul de sus.

  1. Mrauk U, Myanmar

Adauga pe lista celor 10 destinatii din Asia care n-au fost inca descoperite de toti turistii si Mrauk U. Trezeste-te devreme sa vezi frumusetea lui Mrauk U, cand soarele se ridica peste ceata si face ca pagodele inconjurate de verde abundent sa iasa in evidenta, ca dupa un val.

  1. Macau, China

Las Vegas al Chinei, Macau dateaza din secolul al XVI-lea si a fost colonie portugheza, iar imbinarile de asiatic cu european fac din acest loc unul dintre cele 10 destinatii din Asia care n-au fost inca descoperite de toti turistii, dar care merita sa fie printre perlele turistice. Vezi orasul din Turnul Macau.

  1. Salalah, Oman

Cate putin din fiecare: camile pe plaja, desert, palmieri, multa cultura si istorie. Mergi in iulie-august cand are loc Festivalul Khareef, o celebrare a musonului indian cu acelasi nume. Musonul are darul de a transforma aceasta regiune arida intr-un paradis verde cu cascade impresionante.

Cieste si: Salata cu quinoa si legume, gata in 30 de minute. Reteta asiatica

Foto: Guliver.