Pages: 1 2

locuri turistice

Daca iti plac experientele inedite si esti genul de calator care vrea sa descopere, Barcelona e un loc extraordinar in care poti sa-ti exersezi pasiunea. Totul e sa nu mergi cu un ghid turistic in mana. Baga-l in rucsac din cand in cand si pierde-te, pur si simplu, prin oras!

Daca esti dispus sa lasi acasa celebrul ghid turistic, vei descoperi ca Barcelona este unul dintre acele locuri ce reusesc sa te surprinda si sa-ti atraga atentia dincolo de aparente, valuri de turisti si imaginea populara care i se caracterizeaza. 

Departe de locurile arhicunoscute pe care le descoperi in orice indrumar de calatorii sau la o simpla cautare pe Google, vei descoperi experiente autentice si inedite pe care nici macar 1000 de fotografii nu le-ar putea descrie. Totul e sa te pierzi la pas prin oras. Si chiar daca drumul te poarta prin locatiile iconice ale orasului, nu le bifa pur. Acorda-le un moment si incearca sa le vezi cu ochii tai, facand abstractie de tot ceea ce ai citit despre ele.

Ghid turistic pentru centrul cultural al Barcelonei

Muntele Montjuic, cu o panorama splendida asupra orasului, este unul dintre aceste locuri. Iti ofera perspectiva spectacolului incredibil oferit de Fantana Magica si poti admira Pavilionul German realizat de celebrul arhitect american Mies van der Rohe pentru Expozitia Internationala din 1929.

Montjuic este un loc excelent pentru petrecerea timpului cu prietenii.

Tot aici poti vizita Stadionul Olimpic Lluis Companys ce a gazduit o parte dintre evenimentele Jocurilor Olimpice din 1992, Palatul National si casa Muzeului National de Arta Catalana. 

Dar dincolo de aceste locuri pe care ti le va recomanda oricine a vizitat vreodata Barcelona, orice ghid turistic sau orice localnic, important e sa le descoperi vibratia in cel mai personal mod cu putinta. Spre exemplu mie, apusul de soare trait in Jardi Botanic de Barcelona, mi-a taiat pur si simplu respiratia. Spectacolul ultimelor raze ce cad peste vegetatia mediteraneana a gradinii merita sa-ti programezi spre finalul zilei aceasta vizita.

locuri turistice

Pages: 1 2