destinatii-toamna-2015-bruges

Venetia, Paris, Londra sunt destinatii clasice pentru indragostiti, insa astazi iti propunem sa incerci ceva nou, sa dai o sansa unor orase sau locuri care nu sunt chiar atat de populare, dar care, cu toate astea, au un farmec special!

Sunt multe avantaje cand calatoresti toamna prin Europa. Nu te mai ciocnesti cu grupuri mari de turisti, nu mai stai la cozi la fiecare muzeu in parte, vremea este mult mai blanda decat a fost pe perioada verii si de obicei preturile sunt mult mai atractive.

Initiatii in ale calatoritului considera ca acest anotimp este de fapt cea mai buna perioada a anului. Asa ca daca te gandesti sa dai Romania pe cateva zile petrecute intr-un loc romantic, iata cateva destinatii ce merita explorate toamna!

Ljubljana

Capitala Sloveniei nu primeste nici macar pe jumatate din atentia care i s-ar cuveni. Turistii prefera sa mearga in Bled, care este de asemenea incantatator, dar Ljubljana are un farmec aparte care o transforma in una dintre cele mai subestimate destinatii ale Europei.

Cotswolds

Londra e genul de destinatie clasica pe care o aleg multi indragostiti, insa noi iti propunem sa te reorientezi catre o zona diferita a Angliei: Cotswolds. Sate pitoresti si dealurile line compun peisajul perfect pentru o evadare romantica in zona rurala a Marii Britanii. Ea a fost botezata si “Romantic Roads”, iar sfatul celor care au fost deja acolo este sa explorezi si drumurile mai putin umblate si sa-ti iei cate o cazare la localnici in fiecare sat care-ti iese in cale.

Bruges

Orasul medieval al Belgiei este considerat a fi una dintre cele mai frumoase destinatii europene. Iar toamna devine parca si mai atractiv datorita frunzelor aramii ce se reflecta in apa canalelor si creaza o imagine numai buna de surprins cu ajutorul unui aparat de fotografiat. Iar pietele sale in aer liber sunt deschise in mod normal pana in noiembrie.

Citeste si: “La mare, la soare: unde pleaca romanii in vacanta de vara”!

Foto: iStockphotos