prima vacanta cu iubitul munte

Oricat de indragostiti ati fi prima vacanta impreuna poate naste cateva provocari carora unele cupluri nu le fac fata. Iata cateva recomandari ca sa evitati confruntarea cu ele!

De-a lungul unei relatii sunt tot felul de momente marcante, iar prima vacanta cu iubitul este unul dintre cele mai importante.

Multe cupluri nu stau mai mult de 2-3 zile legate impreuna inainte de a pleca intr-o excursie de o saptamana. Petrecerea unei perioade mai lungi de timp poate fi extrem de placuta sau destul de inconfortabila. Daca nu vrei sa ajungi in cea de-a doua categorie atunci ar fi bine sa tii cont de cateva aspecte atunci cand pleci in prima vacanta cu iubitul.

Prima vacanta cu iubitul – Planificati-o impreuna!

Oricat de tentant ar parea sa preiei tu toate sarcinile care tin de organizarea escapadei nu face asta. Fiind vorba de prima vacanta impreuna e important sa faceti totul 50/50 pentru ca fiecare sa obtina exact ce-si doreste de la respectiva excursie. Ideal ar fi sa va impartiti foarte clar responsabilitatile ca sa nu va stresati prea tare inainte de plecare. Iar daca ceva nu iese cum v-ati propus… nu dati vina pe cel insarcinat cu respectiva treaba.

Atunci cand pleci in prima vacanta cu iubitul e important sa vorbesti cu el despre ce va doriti fiecare si sa fiti mereu pregatiti sa faceti anumite compromisuri. Puteti incerca si activitati noi, pe care nu le-ati facut pana acum, care va ajuta sa va construiti amintiri placute in doi.

Daca va despartiti o ora nu inseamna ca va despartiti pe viata

Prima vacanta cu iubitul – Evita vacantele prea lungi sau destinatiile foarte indepartate

Ideal ar fi sa te rezumi la Europa pentru prima vacanta cu iubitul, iar o saptamana este durata optima. Chiar daca esti-indragostita-cum-n-ai-mai-fost-vreodata, aceasta e prima voastra experienta impreuna si nu e o idee buna sa stati 2 luni in Thailanda. Puteti face asta data viitoare dupa ce testati cum functioneaza lucrurile aici.

Prima vacanta cu iubitul – Ofera putin spatiu

Uneori, dupa o zi in care ati avut activitati planificate din ora-n ora, veti avea amandoi nevoie de o scurta pauza in care sa fiti doar voi cu gandurile voastre. Nu e nimic in neregula cu asta. Mergi la o plimbare, viziteaza un obiectiv turistic care nu-l interesa pe iubitul tau, stai intr-o cafenea sau dormi putin in camera de hotel. In tot acest timp si iubitul tau va avea putin timp pentru el. Daca va despartiti o ora nu inseamna ca va despartiti pe viata, ci doar ca va intelegeti foarte bine nevoile unul altuia.

Prima vacanta cu iubitul – Nu face comparatii cu alte vacante

E clar ca excursiile cu prietenii sau familia sunt diferite si asta e un lucru bun. Iar comparatiile cu ele nu-si au rostul. Tu si iubitul tau trebuie sa faceti aceasta vacanta despre voi doi, asa ca ideal ar fi sa nu semene cu lucrurile pe care le-ati experimentat anterior. Daca alegeti o destinatie pe care amandoi ati mai vizitat-o cautati strazi noi, baruri si restaurante care nu sunt inscrise pe harti turistice si activitati inedite.

Te tenteaza mai degraba ideea unei excursii in Romania? In articolul “Vacante de cuplu” gasesti 3 idei numai bune de pus in practica!

Foto: Samuel Zeller (unsplash.com)