vacanta surfing tenerife

A trecut deja o luna de cand m-am intors din prima mea tabara de surf, organizata in Tenerife. Si inca nu am suficiente cuvinte sa descriu sentimentul pe care l-am avut cand am intrat pentru prima data in ocean, imbracat in incomodul costum de neopren, pentru a ma lupta cu valurile.

Sunt sigur ca nu aveati cum sa ratati pana acum spotul realizat de Baz Luhrmann pentru celebrul parfum Chanel No.5. Si sper ca ati remarcat secventele in care splendida Gisele Bundchen se joaca cu o placa de surf. Chiar asa, o placa de surf intr-un spot beauty?

Ideea asta i-a venit regizorului Baz Luhrmann cu ani in urma, sau cel putin asa declara el: “se intampla acum 10 ani, cand eram impreuna cu Karl Lagerfeld in Biarritz.” Si daca vi se pare ciudat sa apara secvente de surfing intr-un clip care promoveaza un parfum , tocmai asta a fost ideea: “Am vrut sa includ in spot ceva ce nu ar fi fost niciodata asociat cu Chanel“, spune Luhrmann.

instructori de surfing

Si totusi, nu este pentru prima data cand celebrul brand se foloseste de surf in clipurile sale, pentru ca, de curand, in spotul pentru Allure Home Sport Extreme, il vedem pe Danny Fuller facand surf in secventele regizate de alta castigatoare a premiului Oscar: Kathryn Bigelow.

“You can’t stop the waves, but you can learn to surf.” Joseph Goldstein

Dar ce e cu toata obsesia asta pentru surfing?

Well, surfingul este despre libertate. Si despre a-ti mentine cat mai bine echilibrul pe valuri, dar si in viata. “Insa nu este doar despre a prinde valul, ci despre a simti energia intregului univers. Iar in aceasta totala comuniune cu marea, poti sa intelegi mai bine natura”, spune Tibi, unul din liderii SUPAcademy Romania. Iar eu am inceput sa invat cate ceva despre aceste lucruri, in tabara de surfing organizata de acestia. Si recunosc ca am devenit dependent.

ovidiu muresanu surfing

Abia astept urmatorul Surf Camp! Care va fi in Peru! Cine mai vine?
LOve,
O.

Pe Ovidiu Muresanu il puteti citi zilnic pe blogul sau, The stories of O.

Foto: SUPAcademy Romania, arhiva personala.