Topul celor mai frumaose destinatii europene de vacanta

Pentru ca vara continua sa ramana perioada a anului cu cele mai multe concedii, un top al celor mai bune destinatii europene de vacanta pentru anul acesta nu poate decat sa-ti fie de folos daca nu te-ai decis deja unde sa-ti petreci mult ravnitele momente de relaxare.

Asa ca iti prezentam un Top 10 destinatii europene de vacanta, asa cum a fost intocmit de Lonely Planet (cel mai mare ghid turistic din lume!), cu speranta ca te putem astfel ajuta sa ai vara la care ai visat tot anul. Cu siguranta insa, nu banuiesti cine se afla in fruntea acestui clasament!

Destinatia ideala de vacanta nu trebuie sa fie neaparat cea mai populara

Orasul care domina topul celor mai bune destinatii europene de vacanta are nu mai mult de 18.000 de locuitori si un nume greu de pronuntat: Akureyri. Este cunoscut insa si drept capitala nordica a Islandei, iar alegerea lui in fruntea topului Lonely Planet a fost determinata de sentimentul de relaxare pe care il ai vizitand acest loc, combinat cu acela ca te afli intr-un oras sofisticat, dar care nu te agreseaza deloc.

Desi, pana acum, Reykjavik a fost vedeta Islandei, specialistii de la LP spun ca micutul Akureyri isi merita pe deplin titlul de fruntas al topului deoarece reprezinta punctul de plecare a tot ceea ce poate fi explorat din punct de vedere turistic in Islanda: pasuni, sate de pescari, cascade, ghetari sau campuri de lava. Asta in sezonul de vara, pentru ca iarna, la toate cele enumerate mai sus se adauga cele mai bune partii de ski din tara si cele mai animate festivaluri.

Tot pe podium, printre recomandari, se afla orasele Leipzig (Germania), pe locul al doilea, si Azores din Portugalia, pe locul al treilea. In mod bizar, din top lipsesc Franta si Marea Britanie.

Top 10 destinatii europene de vacanta in 2015

1. Akureyri, Islanda
2. Leipzig, Germania
3. Azores, Portugalia
4. Malaga, Spainia
5. Belgrad, Serbia
6. Piedmont, Italia
7. Baku, Azerbaijan
8. Amsterdam, Olanda
9. Tromso, Norvegia
10. Porto, Portugalia