Reguli de buna purtare pentru colegele de apartament

Sa imparti camera de camin sau apartamentul cu alta persoana nu este deloc usor, iar deseori se poate ajunge la certuri destul de neplacute. De aceea, este bine sa tii cont de cateva reguli de buna purtare pentru colegele de apartament, scrie allwomenstalk.com.

Aceste reguli de buna purtare pentru colegele de apartament sau camin te vor ajuta sa eviti cateva greseli si sa ai o relatie mai buna cu pesoana sau persoanele alaturi de care trebuie sa stai zilnic. Mai mult decat atat, daca respecti cateva reguli de bun simt si esti atenta la detalii, este posibil ca unele relatii sa se transforme intr-o prietenie frumoasa.

Reguli de buna purtare pentru colegele de apartament

1. Nu imprumuta haine fara sa ceri

Daca ai o colega care te lasa sa imprumuti haine de la ea, nu trebuie sa profiti de aceasta situatie si sa umbli in dulapul ei de fiecare data cand esti in criza de timp sau consideri ca nu ai alte optiuni. Chiar daca ea ti-a dat aprobare sa iei haine de la ea ocazional, este bine sa ceri voie de fiecare data cand ai nevoie de ceva, chiar daca este vorba de o bluza sau un tricou simplu. Astfel, nu vor exista motive de cearta intre voi si vei evita eventuale neplaceri.

2. Este important sa va acordati suficient spatiu

Cand stai foarte mult timp cu o persoana, ajungi sa o cunosti destul de bine si iti va fi usor sa iti dai seama cand este timpul sa initiezi o conversatie sau cand este timpul sa-i acorzi mai mult spatiu. Este important sa stii astfel de lucruri si sa incerci sa dezvolti o relatie sincera cu colega ta de apartament.

3. Fa mereu curatenie in urma ta

Indiferent ce obiceiuri are colega ta de apartament, trebuie sa dai un exemplu bun si sa faci mereu curat in urma ta. Incearca sa nu lasi ambalaje desfacute, hartii, vase nespalate sau haine aruncate la intamplare.

4. Discuta deschis despre orice problema

Cand stai cu o persoana foarte mult timp, sansele sunt destul de mari sa ajungeti sa va certati din motive care nu isi au rostul, asa ca este important sa vorbiti dechis despre orice problema. Daca te deranjeaza ceva, nu evita subiectul si nu te comporta de parca colega ta de apartament ar trebui sa stie ce este in neregula cu tine.

5. Imparte anumite lucruri

Daca colega ta de apartament aduce un cuptor cu microunde sau un alt aparat pe care il poti folosi si tu, este bine sa-i ceri permisiunea si sa te oferi sa contribui si tu cu ceva. Sa locuiesti cu alta persoana nu este ceva foarte complicat sau dificil, iar totul pleaca de la modul in care va intelegeti in privinta anumitor lucruri care sunt importante pentru voi.

6. Evita sa iti inviti constant prietenii acasa

Daca locuiesti cu alta persoana, nu este foarte politicos din partea ta sa iti inviti mereu prietenii acasa si sa faci galagie si deranj. Indiferent cat dureaza vizitele prietenilor tai, este bine sa te consulti cu colega ta de apartament inainte sa chemi alte persoane la tine. Este o dovada de respect si in mod sigur iti vei dori ca si colega ta de apartament sa procedeze la fel.

7. Petreceti cat mai mult timp impreuna

Poate ca suna ciudat, avand in vedere ca locuiti impreuna, insa, de multe ori, este posibil sa aveti program diferit si sa va intalniti destul de rar. Este bine sa petreceti cat mai mult timp impreuna si sa comunicati mai des. De exemplu, puteti planifica sa faceti impreuna cumparaturi pentru casa, sa faceti curat sau sa luati micul dejun impreuna. Este bine sa alocati cateva ore in care sa vorbiti si sa va cunoasteti mai bine.

Daca ti-a placut articolul cu reguli de buna purtare pentru colegele de apartament, iata si un articol despre de ce este important sa ai o prietena buna!

Foto: Guliver