reguli in deco pe care le poti incalca

Regulile sunt facute sa fie incalcate auzi deseori in jurul tau, iar acest lucru te face sa iti pui o serie de intrebari cu privire la veridicitatea afirmatiei. Daca in unele domenii, ar fi bine sa respecti regulile, cand vine vorba de reguli in deco iti recomandam sa fii cat mai creativa.

Nu trebuie sa te ghidezi intotdeauna dupa ce scrie la carte. Cel mai important este sa iti decorezi locuinta astfel incat sa te simti tu cel mai bine. Ioana Mezei, designer de interior, iti propune cateva reguli ce pot fi incalcate fara griji.

Anumite reguli in deco nu sunt batute in cuie

Nu amesteca texturile si imprimeurile!

Nimic mai neadevarat. La fel ca in moda, nu te sfii sa combini piese cat mai neobisnuite, daca acestea te reprezinta. Desigur, excesul poate fi obositor si, in unele cazuri, poate sugera lipsa simtului estetic, dar, uilizate cu masura, imbinarile de texturi si imprimeuri pot crea un efect vizual placut. Fii creativa si amenajeaza-ti locuinta dupa bunul plac!

Alege un singur stil pentru mobilier!

Aceasta este inca o regula la care poti renunta. Atata timp cat elementele se imbina armonios, nu este nicio problema daca opteze pentru piese de mobilier ce adopta stiluri diferite. Poti aduce locuintei tale un plus de eleganta, optand pentru corpuri de mobilier vintage. In deco, noul si vechiul se inteleg de minune.

Nu folosi elemente din metale diferite!

Combinarea metalelor argintii cu cele aurii sau aramii poate reprezenta, intradevar, o adevarata provocare. Nu este usor de imbinat elemente din metale diferite, dar nu este nici imposibil si nici interzis. Poti intotdeauna opta pentru un frumos candelabru vintage in nuante aramii, alaturi de o oglinda cu rama argintie. Piesele de decor alese pot varia in functie de preferintele tale.

Intotdeauna alege culori deschise pentru camere mici!

Este recomandat, dar nu un must. Poti apela la alte trucuri utile pentru a lumina camera, creand iluzii spatiale: ferestre mai mari, oglinzi, vitrine sau accesorii metalice. Poti astfel sa iti colorezi peretii in nuante mai inchise, fara a-ti fie teama ca iti transformi locuinta intr-una mai intunecata.

Gandeste-te la preferintele tale viitoare!

Tendintele se schimba, iar acest lucru te va face sa iti modifici destul de usor preferintele in materie de design interior. Nu decora pentru viitor, ci alege elemente care te reprezinta in acest moment. Uita aceasta regula si creeaza-ti propriul spatiu placut si confortabil.

Ioana Mezei ne-a dezvaluit si-n trecut o multime de sfaturi pretioase pentru decorarea casei!

Foto: ioanamezei.ro