cum celebrezi 8 martie daca esti singura

Cand ai o relatie cu cineva te astepti ca de 8 martie sa fii scoasa in oras, sa primesti un buchet de flori si, eventual, niste bomboane din ciocolata. Insa asta nu inseamna ca daca esti singura in acest an, nu ai nimic de sarbatorit. Ba dimpotriva!

Sarbatoarea are radacini politice, dupa ce a inceput ca un eveniment socialist, dar semnificatia Zilei Internationale a Femeii, s-a extins din anul 1909 cand a fost celebrata pentru prima oara si pana-n prezent. 8 martie este o zi in care fiecare dintre noi ar trebui sa fie mai atenta la realizarile economice, sociale si politice ale femeilor, precum si un moment in care sa sarbatorim femeile speciale din viata noastra cu buchete de flori si mici cadouri.

Si exista o multime de alte metode prin care poti marca 8 martie ca o zi speciala din viata ta

Poti trimite felicitari femeilor preferate din viata ta, fie ca este vorba de mama ta, cea mai buna prietena, sau un mentor vechi cu care nu ai mai vorbit de mult timp. Cui nu i-ar placea sa se trezeasca cu o felicitare neasteptata printre e-mailuri sau chiar old-school in cutia postala.

Implica-te si/sau investeste in viitorul femeilor. Doneaza sau implica-te intr-o organizatie romaneasca ce sprijina si inspira generatia mai tanara de femei. Noi am descoperit spre exemplu Asociatia Femeilor din Romania (AFR), infiintata in 1990, care are ca scop promovarea femeilor in activitati care sa le asigure sanse egale in obtinerea drepturilor lor si mobilizarea energiei si experientei femeilor in afirmarea lor cu sanse egale in toate domeniile. La fel de interesant ni s-a parut si proiectul “Scoala Mamelor”, sustinut cu fonduri europene, a carui misiune este sprijinirea mamelor aflate in dificultate emotionala sau materiala. In cadrul proiectului, au fost dezvoltate mai multe centre de asistenta si consiliere gratuita psihologica si psihiatrica pentru mamele cu probleme.

Promoveaza femeile care-ti plac. Chiar daca nu ai neaparat o retea impresionanta de prieteni, asta nu inseamna ca nu-ti poti folosi conturile de social media pentru a vorbi despre realizarile femeilor care te inspira. Noi iti sugeram sa-ti alegi trei femei care-ti plac si care poate nu sunt atat de cunoscute si sa descrii putin realizarile lor. Le poti trimite chiar si cate un e-mail in care sa le spui cum ti-au schimbat viata. Acest exercitiu creativ poate fi facut in fiecare an pe 8 martie.

Conecteaza-te cu femeile cu care n-ai mai vorbit de multa vreme. Si nu doar pe Facebook. Ce scuza mai buna poti avea pentru a reinoda o legatura veche cu o prietena pe care n-ai mai vazut-o de mult timp decat 8 martie? Alege un bar sau o cafenea nou deschisa si roag-o sa vina insotita de o alta prietena. Aceasta este o modalitate foarte buna prin care sa-ti extinzi cercul social si prin care sa descoperi noi femei uimitoare.

Daca nu stii care sunt cele mai potrivite daruri pentru femeile speciale din viata ta avem noi cateva idei. Arunca un ochi pe articolul cu “Cadouri de 8 martie pentru toate bugetele”!

Foto: iStockphoto

Daca ti-a placut acest articol, da like paginii nostre de Facebook si o sa gasesti acolo si alte articole asemanatoare!