Mirosul de mucegai poate fi indepartat fara produse toxice si scumpe

Povestea e cunoscuta. Ai o piesa de mobilier din lemn masiv, deosebita ca model, care prezinta urme de uzura, dar care da un aspect vintage-sic celorlalte obiecte din casa. De aceea, n-ai vrea sa te desparti de ea. Mai are insa o problema: mirosul de mucegai.

Sigur ai incercat o multime de produse de curatenie. Pe delightfullynotedblog.com am gasit o reteta din ingrediente accesibile, care ar putea sa te scape de mirosul de mucegai. Incearca acest truc si spune-ne daca te-a ajutat remediul descoperit de noi.

Mirosul de mucegai, inamicul care vine odata cu “patina timpului”

Sunt foarte multe articole scrise pe tema asta si in majoritatea sunt recomandate solutii cu efect antimucegai, insa nu toate se potrivesc obiectelor de mobilier. Mucegaiul apare si pe pereti, ceramica. Oricat aerisesti, mirosul puternic nu poate fi indepartat asa de usor. Unii spun ca otetul face minuni, dar si aici e cu dus-intors. O scurta perioada de timp nu va mai mirosi a mucegai, ci a otet.

Foloseste inele de cedru anti molii

Le gasesti in magazinele de bricolaj, la raionul cu draperii, perdele. Inelele de cedru au grosimi si forme diferite, si toate sunt tratate special. De obicei prinzi cu ele draperiile de galerii sau le strangi in laterale, pe mijloc. Cred ca nici tu nu te-ai gandit ce efect spectaculos vor avea asupra lemnului, daca le lasi in interiorul mobilei.

Te sfatuiesc sa cumperi cel putin zece de la magazin, pentru ca sigur o sa ai nevoie si pentru alte locuri, nu doar pentru comoda din lemn masiv, care a prins miros si muceai.

Iata reteta!

Dupa ce te-ai asigurat ca ai inelele de lemn, achizitioneaza bicarbonat de sodiu si ulei esential de lavanda. Pune cate un inel in fiecare colt al mobilei si pulverizeaza peste el o solutie dintr-o lingura de bicarbonat si cateva picaturi de ulei de lavanda. Lasa-le sa stea acolo cateva zile. Dupa nici 24 de ore vei observa ca mirosul de mucegai a fost indepartat, nu acoperit, iar parfumul este raspandit discret in toata camera, spun cei care au folosit aceasta solutie antimucegai. Sunt tare curioasa sa incerc si eu acest truc!

Alt miros neplacut din casa este cel din frigider. Uite ce solutii ai sa-l elimini rapid!

Foto: Guliver