spatiul de depozitare dintr-o bucatarie mica

Amenajarea unei bucatarii de mici dimensiuni poate fi o provocare destul de mare in ziua de astazi, intrucat exista o serie de elemente care trebuie sa se regaseasca in orice bucatarie, iar dispunerea lor in spatiul de depozitare mic, fara a parea totul inghesuit, este dificila.

Ioana Mezei, designer de interior, ne ofera cateva tips&tricks pentru a maximiza spatiul de depozitare din bucatarie, astfel incat acesta sa nu mai reprezinte o problema.

Foloseste dulapuri verticale, care sa ajunga pana in tavan. Daca latimea si lungimea bucatariei nu sunt prea mari, cu siguranta poti sa te bazezi pe inaltimea sa, optand pentru dulapuri inalte, in care puteti depozita de la vesela la borcane, cutii si conserve cu mancare.

Daca nu dispui de suficient spatiu pentru a instala o masa mare in mijlocul bucatariei, cu scaune tip fotoliu, se recomanda utilizarea unei mese si a unor scaune pliante, pe care le poti aseza si strange cu usurinta.

In cazul in care nu iti surade ideea unei mese pliante, exista o alta solutie care sa te ajute la salvarea spatiului de depozitare in bucatarie: opteaza pentru o insula mica, pe care o poti folosi atat pentru mesele in familie, cat si ca spatiu de depozitare – sa ai in vedere o insula cu dulapuri, in care iti poti tine vesela, ustensilele de bucatarie s.a. De asemenea, poti sa instalezi o plita electrica pe aceasta insula, iar deasupra ei sa asezi hota, daca doresti ca pe partea superioara a peretilor bucatariei sa ai doar dulapuri sau daca nu vrei ca hota sa fie incorporata in mobilier.

Spatiul de depozitare in bucatarie: profita din plin de fiecare loc cu potential

Stii spatiul acela dintre frigider si perete, care ramane, in cele mai multe cazuri, neutilizat? Cu o coloana culisanta poti sa te bucuri de inca un spatiu de depozitare, in care poti plasa fie ustensilele pe care le folosesti in procesul de curatenie, fie mancarea ambalata sub forma de cutii, conserve, borcane s.a., care nu trebuie tinuta la frigider.
O metoda foarte buna si din ce in ce mai utilizata in ceea ce priveste depozitarea ustensilelor de gatit este amplasarea pe peretii bucatariei a unor bare cu carlige sau magneti, astfel incat sa ai acces la cutite si alte ustensile in permanenta, fara a fi nevoit sa le inghesui intr-un sertar, unde vor sta amestecate.

Daca vrei sa ai blatul de lucru cat mai liber pentru ca procesul de preparare a mancarurilor sa nu fie ingreunat de lipsa de spatiu, ar trebui sa incastrezi cuptorul cu microunde in mobila suspendata, insa ai grija ca acesta sa fie plasat la o inaltime optima, pentru a te asigura ca-ti este usor sa il folosesti.

Tot Ioana Mezei a scris si articolul “Sfaturile specialistului pentru o bucatarie atractiva”! Ii puteti citi sfaturile si pe blogul personal: www.ioanamezei.ro/blog!

Foto: arhiva personala

Daca ti-a placut acest articol, da like  paginii noastre de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!