Star Wars: The Force Awakens

Star Wars: The Force Awakens este cu siguranta cea mai asteptata premiera a anului si din fericire, nu m-a dezamagit. E un film pe care poti sa-l vezi chiar daca esti fan al seriei, chiar daca nu, si iti spun imediat de ce! Stai linistita, nu am de gand sa dau spoilere! Merita sa fii surprinsa la cinematograf.

5 motive sa vezi Star Wars: The Force Awakens

1. Protagonista, Rey, este minunata. In sfarsit, seria Star Wars are parte de ceva mai mult girl power! Daca pana acum se mandrea doar cu vreo doua personaje feminine importante, cate una pe trilogie, episodul 7 din Star Wars are o protagonista femeie. Iar Rey, interpretata de foarte proaspata Daisy Ridley, le are pe toate: e foarte desteapta, de nadejde in lupta, se adapteaza foarte usor si invata repede, e independenta si spirituala. Il impresioneaza pana si pe lupul batran Han Solo! Daisy, pentru mine, are aerul unei Keira Knightley combinat cu forta lui Lena Headey (Cersei din Game of Thrones).

2. Barbatii sunt buni. Am fost surprinsa de cat de mult mi-a placut generatia tanara de personaje, care pana la urma trebuie sa duca seria in viitor. Si eu nu sunt o fana a baietilor frumosi de la Hollywood, care mi se pare ca arata toti la fel si ma plictisesc. Insa actorii din Star Wars: The Force Awakens sunt si atragatori, si talentati, dar in moduri neconventionale. Oscar Isaac in rolul pilotului Poe Dameron e razvratit, foarte carismatic si m-a facut sa suspin in cinematograf (la mine asta e o raritate). John Boyega, stormtrooperul cu procese de constiinta, este extrem de amuzant. Adam Driver, pe care il stii poate din serialul Girls, este vulnerabil si plin de conflicte interne, asa cum imi plac mie baietii rai. Iar Domnhall Gleeson m-a surprins cu interpretarea lui si arata bine in uniforma!

3. O sa razi. Star Wars: The Force Awakens se intoarce la acel umor care face cu ochiul spectatorilor din sala din primele filme ale seriei. Han Solo la batranete, interpretat de acelasi Harrison Ford, are mereu cate o replica intepatoare la indemana, Chewbacca spune la fel de multe doar din mugete si limbajul corpului si cum am spus mai mult, John Boyega m-a facut sa rad de cele mai multe ori, pentru ca nu se invarte dupa degete si recunoaste ca este cam las.

4. Filmul este splendid vizual. Se vede ca nu a mai fost realizat aproape integral cu ajutorul ecranului verde si al bitilor de pe calculator, cum a fost a doua trilogie. Filmul are pe alocuri un aspect retro, care aduce aminte mult de predecesoarele din anii 70-80, dar efectele sunt de ultima generatie. Universul Star Wars e palpabil, pare real, mai ales in format IMAX 3D.

5. Poate fi primul tau film Star Wars. Nu trebuie sa fii cel mai mare fan al seriei ca sa te bucuri de Star Wars: The Force Awakens. Productia e perfect calibrata la nivel de poveste ca sa fie accesibila si pentru incepatori, de toate varstele. Poti sa nu fi vazut nici macar un film de pana acum si tot sa te bucuri de spectacol, de personaje. Desigur, te ajuta daca ai nostalgia Razboiului Stelelor si daca ai o conexiune emotionala fata de R2D2, Han Solo, Luke Skywalker, Printesa Leia, Chewbacca si C3PO. Poate chiar si Darth Vader.

Seria este influenta si in alte domenii. Vezi cum revine Star Wars si pe ecrane, si in moda.

Foto: outnow.ch