retrospectiva TIFF la Bucuresti

Desi ne-ar placea sa ajungem in fiecare an la Cluj pentru TIFF, nu reusim de fiecare data. Insa din fericire, imediat dupa incheierea festivalului, o parte dintre filme ajung si la Bucuresti in cadrul retrospectivei TIFF la Bucuresti. Anul acesta 20 dintre ele vor rula intre 15 si 19 iunie la Cinema Elvira Popescu din Bucuresti. Iar biletele pot fi cumparate de pe eventbook.ro!

In Retrospectiva TIFF la Bucuresti ajung si doua dintre filmele distinse cu cele mai importante premii la Cluj-Napoca: Vrabii / Sparrows, in regia lui Runar Runarsson, castigăaorul Premiului Special al Juriului, si Un loc la umbra / De l’ombre il y a, pentru care actorul David D’Ingeo a fost recompensat cu Premiul pentru Cea mai buna interpretare.

TIFF la Bucuresti: filme premiate la Cluj + alte proiectii inedite

Sparrows prezinta povestea lui Ari care are 16 ani si pana acum a trait la Reykjavik cu mama lui, dar trebuie sa plece in izolatul Westfjords pentru a sta cu tatal sau, Gunnar. Acolo, trebuie sa infrunte provocarile relatiei dificile cu tatal si isi descopera prietenii din copilarie mult schimbati. Inconjurat de un mediu in descompunere, Ari va trebui sa se razvrateasca pentru a-si descoperi propriul drum.

Un loc la umbra il are in plan pe Ben din Franta, care are 45 de ani si traieste in Phnom Penh. Este travestit si lucreaza la Blue Bar, unde lumea il stie cu numele Mirinda. Dificultatile financiare si intalnirea cu o fetita il vor conduce in Cambodgia, unde vrea sa o returneze pe fetita familiei.

La Bucuresti vor rula doua dintre filmele regizorului japonez Sion Sono, descoperit cu entuziasm de publicul TIFF, in cadrul unei ample retrospective: Suicide Club (2001), care vorbeste despre valul de sinucideri din Japonia si duce la extrem ideea societatii moderne esuate, si The Virgin Psychics (2015), o comedie trasnita care abunda in aluzii sexuale si in care adolescentii detin puteri telepatice.

Daca ti-e pofta literalmente de un documentar atunci iti sugeram sa mergi duminica, la ora 18:00, la Noma: furtuna perfecta. Dupa ce a castigat trofeul Cel mai bun restaurant din lume in 2010, 2011, 2013 si 2014, maestrul bucatar Rene Redzepi vorbeste despre restaurantul Noma din Copenhaga si despre cum filozofia sa culinara l-a transformat intr-un succes.

Citeste si: „Filmele premiate la TIFF 2015 ajung si la Bucuresti”!

Daca ti-a placut acest articol da like paginii noastre de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: PR