ce-si doresc tinerii din generatia Y

Conform expertilor care analizeaza caracteristicile tinerilor din generatia Y, calea de a atrage noi angajati in companie nu e cea cu gustari, sucuri si cateva mese de ping-pong.

Se pare ca tinerii din generatia Y sunt un pic mai conventionali decat ar fi crezut sefii lor. Open space-urile de la birou care sunt menite sa incurajeze colaborarea si munca in echipa, nu le asigura angajatilor intimitatea de care acestia au nevoie si-i fac sa se intrerupa constant de la sarcinile respective. Dar, potrivit unui nou raport publicat de Oxford Economics si prezentat de revista Time, ei isi doresc de fapt mai multa pace si liniste atunci cand ajung la job.

Firma a realizat studii de consultanta pe un esantion de peste 1200 de angajati din industrii diferite despre cei mai importanti factori pentru un mediu de lucru sanatos. “Capacitatea de a se concentra si de a lucra fara intreruperi” a fost clasat pe locul 1 de 29% dintre respondenti, in timp ce alimentele gratiute nu au fost alese de nimeni.

Tinerii din generatia Y incearca de obicei sa-si rezolve singuri problemele de la job

Peste 50% dintre tinerii din generatia Y au spus chiar ca au fost deranjati adesea de munca intr-un open space si ca folosesc de obicei castile pentru a nu mai asculta discutiile celorlalti colegi. Totodata ei sunt mult mai productivi si mai fericiti atunci cand nu lucreaza la birou.

“Gasirea linistii este despre fericire, dar si despre productivitate; mai mult de jumatate dintre angajati spun ca zgomotul ambiental reduce satisfactia la locul de munca”, se arata in raportul respectiv. “Multi se simt obligati sa rezolve problema pe cont propriu, blocand distragerea atentiei plimbandu-se pe afara sau punandu-si muzica la casti pentru a bloca zgomotul de fundal.”

Companiile au adaugat beneficii precum snacks-uri gratuite, concedii platite si tot felul de asigurari medicale doar pentru a pastra angajatii mai tineri. Pana la urma este un avantaj pentru companii aceasta descoperire. Ele n-ar trebui sa investeasca neaparat atatia bani in beneficii si bonusuri, ci doar sa creeze un ambient mai placut pentru tinerii din generatia Y.

Daca te numeri printre tinerii din generatia Y atunci te invit sa citesti si cateva adevaruri despre iubire pe care ar trebui sa le stii…

Daca te-a ajutat acest articol, da like paginii noastre de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: iStockphoto