oamenii populari ce fac diferit

Cand lucrezi intr-un domeniu extrem de competitiv, talentul si inteligenta sunt conditii obligatorii. Pentru a excela, trebuie sa stii cum sa te conectezi cu alte persoane si sa dezvolti relatii solide. Nimic nu inlocuieste o personalitate carismatica.

Napoleon Hill, autor al bestsellerului “Think and Grow Rich” a scris despre obiceiurile oamenilor populari in eseul sau “Develop A Pleasing Personality”. El a introdus pasii corecti cu ajutorul carora poti obtine o “personalitate de milioane de dolari”, explicand comportamentul fermecator al magnatului Charles M. Schwab, care la sfarsitul secolului al 19-lea a devenit dintr-un muncitor necalificat un sef-executiv cu un salariu de 75.000 de dolari si bonusuri pe masura.

Seful lui Schwab, industriasul Andrew Carnegie, a declarat ca “salariul anual a fost pentru munca lui Schwab, dar bonusul era pentru ceea ce Schwab, cu personalitatea lui placuta, i-a determinat pe altii sa faca.”

Iar Hill a descoperit cu aceasta ocazie ce trasaturi au oamenii populari, care-i fac atat de placuti in ochii celor din jur si le-a dezvaluit si pe businessinsider.com.

Oamenii populari au o atitudine mentala pozitiva si ceilalti o simt

Este adesea mai usor sa fii cinic, dar cei care aleg sa fie pozitivi, se pregatesc pentru succes si au o reputatie mai buna. Ei vorbesc intotdeauna pe un ton atent, disciplinat, prietenos, iar vocea lor iti da incredere. In cazul in care ideea de a vorbi in fata unui public te ingrozeste, practica pana cand experienta de a prezenta ceva unei multimi nu te mai panicheaza. Este doar o chestiune ce trebuie repetata.

Oamenii populari sunt atenti la toti cei cu care vorbesc

Multi oameni vad o conversatie ca pe o oportunitate de a tine o prelegere cuiva. Insa o asemenea discutie alimenteaza ego-ul dar nu te ajuta sa-ti faci prieteni. Ei actioneaza ca si cum persoana cu care vorbesc este cea mai importanta persoana din lume. Cei care considera orice conversatie ca fiind agreabila invata mai multe despre cei din jur si le da timp sa vorbeasca.

Ei sunt capabili sa-si mentina calmul in toate circumstantele

O reactie exagerata la ceva pozitiv sau negativ, poate da oamenilor cu care lucrezi impresia ca esti o persoana slaba. Aminteste-ti ca tacerea poate fi mult mai eficienta decat cuvintele tale aruncate la suparare. Sincronizarea corecta a cuvintelor si faptele tale s-ar putea sa-ti dea un mare avantaj in fata oamenilor nerabdatori.

Oamenii populari au o minte deschisa

Aceia care accepta doar anumite idei si comunica numai cu oamenii care le impartasesc valorile se lipsesc de posibilitatea unei cresteri personale si-si scad sansa de a avansa in cariera. Oamenii populari ajuta alti oameni fara sa astepte nimic in schimb. Cei care dau, chiar si atunci cand nu au ceva concret de castigat construiesc relatii mult mai puternice si mai fructuoase decat cei care vad conexiunile profesionale ca pe un joc cu suma nula.

Acesti oameni gasesc lectia dintr-un esec

Persoanele ii admira pe cei care cresc dupa un esec, in loc sa-si planga de mila. Ei isi exprima recunostinta pentru ca au castigat o doza in plus de intelepciune care nu ar fi venit fara o infrangere.

Daca te intereseaza sa-ti cresti popularitatea si pe retelele de Social Media, am povestit si despre asta intr-un alt articol dedicat trendului celebritatii virtuale!

Foto: iStockphoto

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!