Michelle Obama a demonstrat ca este o adevarata lady la ceremonia care ar fi trebuit sa il aiba in prim-plan pe sotul sau. In realitate, amandoi au fost vedete la ultimul discurs pe care Barack l-a tinut in fata Congresului american inainte de inceperea campaniei electorale din Statele Unite ale Americii.

Pentru a-si arata aprecierea, insa dintr-o comoditate care ii caracterizeaza, americanii o numesc pe Michelle Obama FLOTUS (abrevierea de la First Lady Of The United States). Si de aceasta data, FLOTUS si-a cucerit conationalii nu doar prin prestanta, ci si prin tinuta.

Michelle Obama a purtat o rochie de un galben aprins, cu o croiala dreapta extrem de simpla, care a purtat semnatura unui creator de moda cu radacini cubaneze, Narciso Rodriguez. Tot el a realizat si vestimentatia Primei
Doamne din seara alegerilor prezidentiale din 2008, cand sotul ei a castigat primul mandat de sef al statului. A fost mai eleganta ca niciodata, spun americanii.

Si pentru ca era la reduceri, dar mai ales pentru ca a fost purtata de Michelle Obama pentru ultima data in calitate de Prima Doamna a Americii, rochia al carei pret era pe internet de 2.095 de dolari americani, a fost vanduta pana
la ultima bucata in perioda in care a tinut discursul presedintelui.

Indreptandu-se spre ultimul an la Casa Alba, Barack Obama a prezentat, marti, cel din urma discurs al sau despre starea natiunii, “mai putin traditional”, asa cum promisese deja.

Michelle Obama, de la Prima Doamna la primul om in stat?

Evidentiind principalele realizari din perioada in care a fost presedinte, el a reluat teme din campania sa electorala din 2008 si si-a indemnat concetatenii sa actioneze pentru imbunatatirea sistemului politic din SUA.

La finalul acestei saptamani, mai relaxat, dupa sustinerea discursului din Congres, Barack Obama a raspuns unei intrebari care tot circula in randul americanilor. Va urma Michelle exemplul lui Hillary si va candida pentru presedintia Statelor Unite? “Nu” este raspunsul presedintelui, usor amuzat ca oamenii i-au gasit deja un potential inlocuitor nu departe de “casa”.