playlist de nunta piese placute

La inceputul lunii mai, cititorii site-ului FiveThirtyEight au fost rugati sa trimita un playlist de nunta pe care l-au folosit in unul dintre cele mai importante momente ale vietii lor. In redactie s-au primit 163 de playlisturi cu 9,281 de melodii printre ele.

Redactorii site-ului FiveThirtyEight au compilat rezultatele obtinute si au facut un top pe baza listelor trimise de oameni. Si nu toti au avut acelasi tip de nunta. Unii au petrecut la munte, altii la mare si altii in hambar intr-o zona rurala. Au fost primite playlisturi concepute pentru nunti poloneze, nunti indiene, nunti francezo-canadiene si chiar si nunti braziliene. O persoana, de pe un cont anonim, a trimis chiar si faimoasa “The Rains of Castamere” din “Game of Thrones”. Si chiar daca acest playlist de nunta cu cele mai populare cantece sugereaza un consens, el nu este de fapt complet omogen.

Playlist de nunta: porneste de la aceste 22 de piese!

Iata-le pe cele care au fost cel mai des intalnite in ordinea preferintelor: Hey Ya!; I Wanna Dance With Somebody; Uptown Funk; Shout; Crazy In Love; Don’t Stop Believin’; Billie Jean; Get Lucky; Twist and Shout; Shut Up and Dance; September; Don’t Stop ‘Til You Get Enough; Yeah!; I Want You Back; You Make My Dreams; Signed, Sealed, Delivered (I’m Yours); Sweet Caroline; Happy; We Found Love; Call Me Maybe; Ignition (Remix). Michael Jackson este artistul care apare cel mai des in playlisturile oamenilor, iar Jackson 5 sunt pe locul 9 in aceeasi lista.

Exista mai multe epoci muzicale distincte evidentiate de datele obtinute de FiveThirtyEight. Sunt pe de o parte hituri din anii 1970 si 1980 precum Signed, Sealed, Delivered (I’m Yours) de Stevie Wonder sau “At Last”, de James Etta, dar si piese contemporane precum “Uptown Funk”,”Shut Up and Dance”,“Happy” si “Shake It Off”.

Un lucru pe care aceste date nu ni-l spune este modul in care popularul playlist de nunta s-a schimbat de-a lungul deceniilor. Atunci cand noi melodii se alatura an de an, cum se stabileste ce dispare dintre cele vechi si ce ramane. Există o cantitate finita de timp dedicata ringului de dans, iar noi avem doar un instantaneu aici.

Daca te pregatesti de momentul cel mare si acum ca ti-ai stabilit un playlist de nunta, cauti si alte sugestii, iti recomandam sa citesti articolul: “Ce sa nu porti niciodata la o nunta”!

Foto: iStockphoto