vara in Bucuresti terasa Nuba

Deoarece sezonul cald este in plina desfasurare si ne dorim sa petrecem cat mai mult timp in oras, fie ca este zi, fie ca este seara, mai ales in weekend, cautam localuri unde sa putem lua cina sau sa petrecem sub cerul liber. Si cum am vrut sa aflam dintr-o sursa avizata care sunt cele mai in voga baruri si restaurante in aer liber, l-am invitat pe Mihai Scarlat, lifestyle editor pentru mai multe publicatii glossy (Cosmopolitan, Etiquette Magazine), sa ne enumere cateva dintre locurile pe care sa le bifam in aceasta vara in Bucuresti.

Vara in Bucuresti: ne impartim atentia intre localuri cu traditie si noutati din zona de Nord

vara in Bucuresti terasa club control

La fel ca-n moda, si-n domeniul de lifestyle si going out avem unele localuri cu caracter „permanent“, care se afla in centrul atentiei vara de vara, dar si locatii „new season“, cu care antreprenorii ne surprind la fiecare nou inceput de sezon. Dintre locatiile cu caracter permanent, cu terasa si bar in aer liber, as mentiona terasa clubului Control din centrul Capitalei. Un loc nu foarte scump pentru studenti si persoane cu venituri medii, in general freelanceri, artisti care apreciaza muzica de nisa si locatiile cu un design industrial minimalist.

vara in Bucuresti terasa Nuba

Pentru cei care cauta un mix intre haute cuisine, servicii de calitate si petreceri vibrante in aer liber exista si cateva nume noi in zona de Nord a capitalei. NUBAsummervibes este terasa de vara, aflata pe lacul Herastrau (Sos. Nordului), a deja cunoscutului restaurant NUBA, ce transforma serile de cina in nopti de club. La noua adresa veti gasi un meniu schimbatest, cu preparate foarte gustoase si o zona de scena unde saptamanal vor concerta artistii momentului.

vara in Bucuresti terasa Il Locale

Un al doilea restaurant cu terasa in aer liber si aer de vacanta este Il Locale, deschis in urma cu 4 saptamani tot pe Sos. Nordului. Spre deosebire de alte restaurante, Il Locale isi doreste sa se concentreze in mare parte pe zona de bucatarie si mai putin pe zona de clubbing. Restaurantul are un bucatar strain, specializat pe zona de bucatarie italieneasca si nu numai, ce a conceput un meniu variat cu preturi medii si o calitate ireprosabila a preparatelor. Terasa este una incapatoare, avand aproximativ 100 de locuri, iar bucataria este deschisa pe tot parcursul zilei. Poti sa savurezi atat un late breakfast, cat si o cina la ore tarzii.

Pentru ca trendul se indreapta catre petreceri de zi si localuri, am discutat cu Mihai Scarlat si despre pop-up brunch-urile care au aparut si-n Bucuresti.

vara in Bucuresti nuit sociale

Cred ca este o nisa de evenimente in continua crestere si probabil vor mai aparea si alti organizatori de petreceri de zi, care-si schimba mereu adresa. In momentul de fata cele doua mari branduri de petreceri tip pop-up brunch sunt Nuit Sociale si The Brunch Affair, ambele aducand un plus valoare lifestyle-ului bucurestean.

Vara in Bucuresti the brunch affair

Dupa un sir de evenimente organizate cu succes, Nuit Sociale va organiza in curand Le Petit Festival de Bucarest, intre 25 si 27 iunie, in aer liber evident, la Clubul Diplomatic. Vor concerta nume sonore, cum ar fi Aeroplane, Larse sau Life on Planets. Vara in Bucuresti suna parca mai bine ca oricand, nu-i asa?

Citeste si: “Locuri din Bucuresti unde ai reveni iar si iar”!

Daca te-a ajutat acest articol, da like paginii noastre de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: PR