Vacante in toamna lui 2016. Sezonul oraselor din Europa!

Cele mai frumoase vacante in toamna lui 2016 pot fi cele in care vizitezi orasele din Europa. Nu e atat de frig incat sa iti iei bagaj mult, ci o jacheta mai calduroasa ar trebui sa fie de ajuns. Festivalurile de toamna si culorile blande ar trebui sa te convinga sa faci excursii urbane in special toamna!

Toamna, vremea din Europa e perfecta pentru a vizita cele mai frumoase orase. Daca ai in plan una sau doua vacante in toamna lui 2016 si te-ai saturat de plaja pe anul asta, planuieste niste iesiri din tara, in Europa, in zonele urbane. Pe langa faptul ca in acest sezon tarifele sunt mai mici, nici nu o sa te ingramadesti cu foarte multi turisti, scrie Cntraveler.com.

Unde poti sa mergi in vacante in toamna lui 2016

1. Dubrovnik

Toamna, in Dubrovnik, sunt aproximativ 18-20 de grade, asa ca n-o sa ai nevoie de mai mult de o jacheta pe tine, seara. Deci nu iti lua in bagaj haine prea groase. Apa marii inca e destul de calda incat sa se poata inota in ea. Orasul croat e o podoaba din punct de vedere cultural, iar in centrul vechi poti vizita biserici in stil baroc si palate aristocrate. In acest sezon sunt o multime de festivaluri culinare si muzicale.

2. Berlin

Parcul din zona Zoologischer Garten din Berlin e perfect pentru o plimbare de toamna. Festivalul Luminilor e, de asemenea, de trecut pe lista cu evenimente de bifat. Daca mai adaugi si faimoasa mancare germana, o sa iti dai seama ca la Berlin poti petrece una dintre cele mai interesante vacante in toamna lui 2016.

3. Lisabona

Climatul mediteranean, care este calduros si insorit, face din Lisabona, capitala Portugaliei, o destinatie perfecta pentru toamna. E sezonul castanelor coapte si al plimbarilor lungi, pe stradute cu iz istoric.

4. Praga

In Praga, capitala Cehiei, poti sa prinzi zile calde pana in noiembrie. Lumina soarelui da o nota de romantism cladirilor, asa ca plimbarile te vor ajuta sa te relaxezi si sa te bucuri de momente speciale in doi. Iar la nivel culinar o sa iti satisfaci poftele de toamna, cand simti nevoia sa mananci ceva cald si consistent.

5. Budapesta

In Budapesta, toamna e plina de festivaluri care sarbatoresc, pe rand, vinul, arta, cursele de cai, muzica si mancarea. Pentru ca vara e prea cald, acum e sezonul potrivit pentru a vizita Budapesta, cu toate obiectivele ei turistice. In plus, baile termale sunt minunate cand afara e mai racoare.

Alte recomandari de vacante in toamna lui 2016 vizeaza orase ca Paris – in special pentru ca toamna localnicii se intorc din vacantele lor si vei putea sa te bucuri de un peisaj parizian autentic, Bruges – pentru cladirile lui medievale si pentru ciocolata de casa, Barcelona – pentru Sagrada Familia si festivalurile culturale, Edinburgh –  pentru culorile lui – si Florenta – pentru muzeele lui si, daca mergi in noiembrie, nu uita de Festivalul Trufelor din Toscana!

FOTO: Guliver

Citeste si: O noua aplicatie dedicata celor pasionati de calatorii.