violetul in decoratiunile interioare

Intrucat culoarea Pantone a anului este ultraviolet suntem sigure ca iti doresti sa incluzi gama cromatica si in casa ta. Descopera cum sa incadrezi violetul in decoratiunile interioare in 2018, de la specialistii The Telegraph.

Cand Pantone anunta predictiile pentru culoarea anului, lumea designului ia notite. De la moda la amenajari interioare, totul este influentat de culoarea Pantone a anului.

In fiecare decembrie, Institutul Pantone face predictiile culorilor anului care urmeaza. Ultraviolet este nuanta lui 2018, un mov intens, apropiat mai mult de albastru, decat de rosu, un mov saturat, bogat. Pantone il denumeste „o nuanta spirituala, cosmica” si o „nuanta provocatoare si care te invita la reflectie”.

Desi Pantone ultraviolet este controversat ca incadrare in tinutele vestimentare ori in piesele de mobilier, specialistii au o solutie sa incluzi cu succes violetul in decoratiunile interioare.

Culoarea Pantone a anului se alege studiind moda, arta, zona de showbiz, filmele, cinematografia, tehnologia. Se analizeaza colectiile de moda si de cate ori o nuanta a fost folosita, se analizeaza trendurile in plating si decorarea mancarurilor in restaurante. Se analizeaza trendurile la bauturi, mixuri si cocktailuri. Dar mai ales se analizeaza comportamentul si dispozitia oamenilor.

Coloristii, specialistii Pantone sustin ca violetul in decoratiunile interioare va completa si complementa etapa prin care oamenii trec in acest moment. Deschiderea catre constientizare, deschiderea catre tehnicile mindfulness de meditatie, conectarea cu sinele interior, autenticitatea noastra, toate sunt detalii care i-au determinat pe specialisti sa desemneze Pantone ultraviolet drept culoarea anului.

Si daca folosesti violetul in decoratiunile interioare, decorul de acasa te va ajuta sa fii mai prezent, sa traiesti mai constient, sa explorezi noi tehnologii, noi cai, noi expresii artistice, sa reflectezi, sa devii mai spirituala.

Violetul in decoratiunile interioare te va ajuta sa exprimi creativitatea ta, inventivitatea ta. Aceste tonuri te ajuta sa fii mai meditativa si sa te intorci catre ceea ce este autentic cu adevarat in viata. Dihotomia albastru/rosu, o explozie de tonuri saturate, principale, dar la pol opus in cercul cromatic ajuta sa iti explorezi sinele.

Ultraviolet, culoarea Pantone a anului, este o radiatie electromagnetica, dincolo de spectru. Se asociaza cu viziunea artistica, cu iubirea impresionistilor pentru tonurile de primavara, deci de viata, de reinventare, de natura.

Ca sa incluzi violetul in decoratiunile interioare ai nevoie sa iubesti efectul puternic al acestei game cromatice. Este o nuanta plina, dramatica, bogata. Ai nevoie sa mixezi diferite texturi si finisaje in amenajarea locuintei.

Vei obtine un decor proaspat, nonconformist, cu conotatii roiale. Un decor indraznet, statement. Daca vrei sa incluzi violetul in decoratiunile interioare, alege catifele pline, somptuoase, tapiserii bogate, opulente, accente interesante in piese de mobilier dominante, care atrag atentia – un scaun ori o sofa, de exemplu.

Alege imprimeuri florale, accente calde si finisaje metalice pentru un interior armonios, spectaculos. Cu violetul intens de potrivesc si texturile de lemn si pernele eclectice ca inspiratie.

Citeste si: Ce nu se mai poarta in 2018: 5 trenduri la care trebuie sa renunti acum

Foto: Guliver