weekend in Bucuresti planuri

Stiu ca e extrem de placut sa petreci o zi intreaga in asternuturi, dormitand, citind si uitandu-te la seriale. Insa daca ai chef si sa iesi putin din casa, iti spun ca sunt cateva lucruri de facut. Un weekend in Bucuresti nu e niciodata plictisitor!

Nu stiu cum e pentru voi, dar pentru mine un weekend in Bucuresti incepe de vineri seara. Desi sunt un pic obosita dupa 8 ore de munca, parca asta sporeste si mai mult pofta de a iesi in oras. Iar aceasta pofta poate fi satisfacuta fie la cinemateca, fie la teatru.

Incepand de vineri, 22 ianuarie, si pana joi, 28 ianuarie, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Romane (Str. Eforie nr. 2) gazduieste evenimentul Saptamana Filmului Francez. In fiecare seara, la Cinemateca Eforie este prezentat un titlu de referinta din istoria cinematografului francez (printre cele sapte filme aflandu-se si o coproductie franco-romana), fiecare intr-o copie recent restaurata (pelicula 35mm).

Un weekend in Bucuresti inceput cu o piesa de teatru in avanpremiera

„O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii” este prima productie realizata de Bobi Pricop special pentru un teatru din Bucuresti, anume Teatrul National. Spectacolul are la baza adaptarea semnata de dramaturgul britanic Simon Stephens, dupa best-sellerul lui Mark Haddon, roman vandut in peste 6 milioane de exemplare in intreaga lume si distins cu 17 premii literare prestigioase.

Pentru aceasta productie, Bobi Pricop a lucrat cu Adrian Damian, unul dintre cei mai tineri, puternici si inventivi scenografi ai ultimilor ani. Regizorul a distribuit in rolul principal un actor tanar, putin cunoscut publicului din Bucuresti: Ciprian Nicula, nominalizat anul acesta la Premiul de Debut, in cadrul Galelor UNITER.

Ciprian il interpreteaza pe Christopher John Francis Boone, un baietel de 15 ani, un adolescent special care se defineste drept un „matematician cu oaresce dificultati comportamentale”. Un Sherlock Holmes copil, care stie sigur ca uciderea cainelui Wellington cu o furca este misterul pe care doar micile lui celule cenusii il pot dezlega. Alaturi de Ciprian Nicula, in scena sunt Emilian Oprea – cunoscut pentru rolurile interpretate la Teatrul Maria Filotti din Braila, dar si datorita peliculei „De ce eu?” realizata de Tudor Giurgiu, in care joaca rolul principal, Ana Ciontea, Rodica Ionescu, Carmen Ungureanu.

Spectacolul realizat la Teatrul National Bucuresti se joaca in avanpremiera vineri si sambata (22 si 23 ianuarie 2016), de la ora 20.00, la Sala Pictura. Biletele in format fizic se pot achizitiona de la Agentia de bilete a teatrului (Bd.ul Nicolae Balcescu Nr. 2), dar si online, de pe platforma mystage.ro.

Daca vreti sa incheiati weekendul cu o sesiune de shopping care sa nu va dea bugetul peste cap va recomand sa treceti pe la Yard Sale 23 & 24 Ianuarie, 10:30-18:00. Nu se desfasoara ca pana acum la Dianei 4, ci la Jacques Pot pe strada Sborului, la nr. 2, insa eu una presupun ca va fi o editie la fel de reusita ca si anterioarele! Yard Sale este un proiect care are deja trei ani si cateva zeci de editii dedicate scotocelii dupa chilipiruri si celor care cauta o schimbare a perspectivei asupra consumului de haine si accesorii si de asumare a unui stil de viata in care obiectele au poveste si suflet.

Citeste si: “Seriale noi pe care ar trebui sa le vezi in 2016”!

Foto: PR