Cum sa dai volum parului fin

Coafarea parului fin poate deveni o corvoada, daca nu stim exact ce produse ne ajuta si ce trebuie sa facem. Cand vine vorba de un par subtire, este recomandat sa nu il lasam sa creasca foarte mult pentru ca acesta se sustine mai greu si pierde din aspect. Asa ca tunde varfurile regulat pentru stimulare si prospetime. Apoi, trebuie sa pui in actiune produsele-cheie. Iata ce am invatat de la Razvan despre coafarea parului foarte fin:

1. Este indicat sa apelezi la produse de curatare care confera volum. Alege sampon si balsam din aceasta gama. Spalarea parului este un ritual important, asa ca executa-l ca la carte.  Balsamul trebuie distribuit doar pe varfuri, tocmai pentru a nu periclita volumul radacinilor. Dupa aceea, nu sta cu prosopul pe cap timp indelungat pentru ca diminuezi din volum.

2. Pe parul umed, aplica o spuma, si aceasta pentru volum. Cel mai bine o distribui cu ajutorul unui pieptene, asa cum face Razvan.

3. Usuca parul cu capul in jos si directioneaza jetul aparatului de uscat in toate directiile pentru ca radacinile sa prinda cat mai mult volum posibil. Varfurile pot fi aranjate, in functie de lungimea parului si de dorinta fiecareia. In cazul Andrei, Razvan a vrut sa-i intoarca putin varfurile, pentru un aspect ingrijit si a lucrat cu o perie circulara, ruland suvitele spre exterior.

4. La final, putin fixativ va ajuta la mentinerea volumului obtinut.

Coafarea parului fin poate deveni simpla si eficienta, dar, pentru a nu simti ca ai muncit in zadar, tine minte urmatoarele detalii care confera dinamica si volum: foloseste sampon si balsam pentru volum, nu uita prosopul pe cap prea mult, foloseste spuma pentru volum, usuca parul cu capul in jos si foloseste un lac fixativ cu putere medie.

Text: Alice Bursuc

Model: Andra Schuler/ Allure Management