Utilizeaza-le corect!

Am primit multe intrebari cu privire la montarea corecta a bigudiurilor si l-am rugat pe Razvan Dobrescu sa ne initieze in tainele buclelor perfecte. Nici prea mici, nici prea mari, onduleurile actuale se obtin rapid si bine, cu ajutorul bigudiurilor adecvate. Iata cum:

1. Aplica un spray de volum cu mentine puternica pe parul proaspat spalat si sters cu prosopul. Nu uita ce ne-a invatat Razvan, inca de la primele Lectii: daca vrei sa ai volum, nu uita prosopul pe cap prea mult timp, dupa ce te-ai spalat. Pastreaza-l un minut, doar pentru a prelua surplusul de apa din par. Incepe sa usuci parul cu ajutorul unei perii circulare. Daca ai parul lung, precum modelul nostru, circumferinta periei trebuie sa fie medie; la fel si cea a bigudiurilor folosite.

2. Pentru o uscare ordonata si facila, este indicat sa separi suvitele de par. Ruleaza pe perie prima suvita, usuc-o cu aparatul de uscat parul, directionand jetul de aer cald pe intreaga lungime a suvitei respective. Imediat ce este gata, ruleaz-o pe bigudiu. Fixeaza bigudiul cu un clips; este bine sa eviti agrafele care, din cauza ca sunt prea ferme, imprima urme pe par. Cand folosesti bigudiuri, varfurile sunt de obicei neglijate, ceea ce strica aspectul final al buclelor. Este important ca varful fiecarei suvite sa fie rulat corect, asa ca ai rabdare la fiecare bigudiu, urmand exemplul lui Razvan.

3. Dupa ce ai montat toate bigudiurile necesare, lasa parul sa se raceasca pret de 10-15 minute si apoi pulverizeaza peste tot un spray fixativ.

4. Dupa cateva secunde, poti desface fiecare bigudiu in parte. In functie de textura parului tau poti fie sa-l perii in totalitate (daca este foarte des si gros), fie sa-l desfaci cu ajutorul degetelor (daca este fin si moale).

La final, foloseste spray pentru luciu.

Text: Alice Bursuc

Model: Madalina Pica/ Allure Management