citate spuse de oameni celebri femeie in masina

Cu totii avem parte de momente dificile in care ne simtim pierduti, rataciti, am pierdut contactul cu visurile noastre. Important este sa nu vedem schimbarile ca pe probleme de rezolvat, ci ca pe provocari cu care ne confruntam. Niste citate spuse de oameni celebri ne pot inspira!

Pentru acele momente in care te simti disperata si nu gasesti o iesire din criza, time.com a compilat o lista de citate spuse de oameni celebri. Sunt pline de speranta si le apartin scriitorilor, filozofilor si altor oameni celebri de la care ai cu siguranta ce invata. Daca nu ar exista dificultati, atunci nu ar exista nici spatiul pentru a demonstra cine esti cu adevarat.

10 citate spuse de oameni celebri care vor trezi speranta in tine

„Nu esti niciodata prea batran pentru a-ti propune un nou obiectiv sau a visa un vis nou”. C.S. Lewis.

Varsta chiar nu conteaza atunci cand vine vorba de hotarare si perseverenta. Inovatia nu are restrictii de varsta, chiar daca in general este asociata cu cei tineri. C.S. Lewis a publicat „Cronicile din Narnia” la varsta de 50 de ani.

„Cea mai mare slabiciune se manifesta atunci cand renunti. Cel mai sigur mod de a reusi este sa mai incerci o data”. Thomas A. Edison

Foarte putini reusesc din prima. Daca esuezi, cel mai bine este sa te ridici de pe jos, sa incerci din nou si sa aplici lectiile invatate din momentul de esec. Daca renunti, nu rezolvi nimic.

Citate spuse de oameni celebri care te pot ajuta in momentele  grele

„Nu conteaza cat de incet mergi atat timp cat nu te opresti”. Confucius

La fel de bine putem vorbi de fabula cu testoasa si iepurele care se intrec. Nimic nu se intampla de azi pe maine. Conteaza insa sa faci constant macar un pas pe zi, in ritmul tau.

„Secretul pentru a ajunge in fata este sa incepi”. Mark Twain

Nu lasa pe maine ce poti face azi. Daca amani constant un plan sau realizarea unei idei pe care o ai, nu vei avea niciun rezultat. Conteaza sa incepi chiar acum, in acest moment, sa construiesti ceva.

„Fii bun oricand este posibil. Este posibil oricand”. Dalai Lama

Lumea in care traim ne invata sa fim cinici si nemilosi. Dar succesul nu este real daca a fost obtinut calcand pe cadavre. Actele de bunatate au capacitatea miraculoasa de a atrage altele si de a se raspandi. Bunatatea, fara a astepta nimic in schimb, este nepretuita.

Citate spuse de oameni celebri – Albert Einstein

„Exista doar doua feluri de a-ti trai viata. Unul ca si cum nimic nu este miraculos. Celalalt de parca orice este miraculos”. Albert Einstein

Fii recunoscatoare si incearca sa apreciezi tot ce iti ofera viata. Nu exista neaparat lucruri bune sau rele, ci doar perspectiva pozitiva sau negativa. Orice nu te distruge te face mai puternic. Orice eveniment aparent nefast ti-ar putea livra o lectie importanta. Bucura-te dimineata ca ai parte de o noua zi!

„Opusul iubirii nu este ura, ci indiferenta. Opusul artei nu este uratenia, ci indiferenta. Opusul credintei nu este erezia, ci indiferenta. Iar opusul vietii nu este moartea, ci indiferenta”. Elie Wiesel

Nu ramane inerta in viata ta, indiferenta la momentele pe care le traiesti. Incearca sa iti pese de orice, pune suflet si in viata personala, si in viata profesionala.

„Vointa care se trezeste in intuneric ne aduce intr-o stare de lumina mai permanenta”. Doniel Katz

Citate spuse de oameni celebri si intelepti

Atunci cand ai parte de provocari si momente intunecate iti poti da seama mai bine cine esti si de ce anume esti in stare sa faci.

„Pasarile isi transforma libertatea in cercuri mari de cer. Cum invata asta? Cad si in cadere, primesc aripi”. Rumi

Nu poti controla foarte multe lucruri in viata, inclusiv esecul. Asimilezi lectiile importante mai ales daca te arunci in gol si inveti sa plutesti pe parcurs. Dar numai daca faci acel salt ai potentialul de a reusi.

„Ce minunat este ca nimeni nu trebuie sa astepte un singur moment inainte de a incepe sa faca lumea mai buna”. Anne Frank

Nu uita ca faci parte dintr-o lume interconectata. Actiunile tale ii influenteaza pe cei din jur. Nu fii egoista si porneste la drum cu intentii pozitive. Si, din nou, nu uita ca poti incepe chiar de acum!

Citeste si: “11 citate despre prima iubire care ne-au impresionat

Foto: Guliver