Citate motivationale si sfaturi de urmat, pentru o minte sanatoasa

Ni se intampla tuturor sa trecem prin perioade tensionate. Cred ca si tu ai observat ca in acele momente, oricat ai incerca, nu reusesti sa dai la minimum butonul de griji. Ba mai mult, parca amplifici starea cu tot felul de scenarii negative. In loc sa complici totul in cautarea unei solutii, gandeste pozitiv, scrie curejoy.com, oferind cateva citate motivationale, de citit si de luat aminte, la nevoie.

O sa spui ca pur si simplu nu poti sa opresti grijile care iti invadeaza creierul. Eu te contrazic si te invit sa descoperi tainele meditatiei. Iar cand iti este greu, incearca sa tii cont si de aceste indemnuri si citate motivationale, menite sa-ti limpezeasca mintea si sufletul.

Evita gandurile negative

Se zice ca „nu vei fi niciodata cu adevarat libera, daca nu te vei elibera singura din inchisoarea propriilor ganduri false“.

Gandeste-te bine inainte sa vorbesti

Cel mai bine, ca sa eviti sa spui ceva nepotrivit si sa regreti mult timp dupa aceea, urmeaza aceste indemnuri: „Inainte de a vorbi, asculta! Inainte de a reactiona, gandeste! Inainte de a critica, asteapta! Inainte de a te ruga, iarta!“.

Gandeste pozitiv

Cand stresul te apasa, fa o cura cu ganduri bune. Adica „inceteaza sa te mai gandesti ca lucrurile pot merge prost si concentreaza-te, ba chiar entuziasmeaza-te pe cele bune, care urmeaza sa vina“.

Nu-ti face probleme care nu exista

Trebuie sa recunoastem ca noi, femeile, avem uneori tendinta sa ne facem prea multe griji din orice. Unii barbati spun exact asa: „gandesti prea mult!“. Cand e vorba despre griji, aceasta replica nu este un compliment. Se zice ca ganditul in exces dauneaza, pentru ca „este arta de a creea probleme inexistente“.

Pesimismul atrage probleme

Daca ai tendinta sa pui raul in fata cand faci ceva, tine minte ca „nu exista nimic pe lume care sa aduca mai multe probleme decat gandurile tale negative“.

Citate motivationale – Sa te ingrijorezi este o lupta fara sfarsit

Ingrijorarea este fireasca, dar „se aseamana cu statul intr-un balansoar. Iti da ceva de facut, dar nu te duce nicaieri“.

Nu poti avea totul sub control

Oricat ai fi de organizata, tine minte ca „nu poti controla totul. E mai bine sa lasi lucrurile sa se petreaca firesc“.

Dormi!

Ca sa functionezi bine fizic si psihic, corpul tau are nevoie de odihna. Relaxeaza-te si „roaga-ti mintea sa ia o pauza pe timpul noptii, ca sa poti dormi“.

Incearca sa nu-ti mai provoci rau

De ce sa cauti nod in papura cand toate in viata ta merg ca pe roate? De ce sa te gandesti ca trebuie sa fie ceva in neregula, cand poti sa gandesti pozitiv. Grijile nefondate, spun psihologii, „sunt principala cauza a nefericirii“.

Lasa trecutul in urma!

Nu te mai agata de trecut! Nu compara prezentul cu trecutul. Este o greseala mare pe care o facem cu totii. Cand te trezesti dimineata, sopteste-ti in oglinda: „nu ruina ziua de astazi gandindu-te la cea de ieri. Las-o sa se desfasoare cum e mai firesc“.

Vrei sa stii cum poti fi de un optimism incurabil? Iata care sunt secretele oamenilor fericiti!