Semne ca esti feminista

Pentru foarte multe persoane, cuvantul “feminista” poate genera foarte multe discutii si controverse, iar feminismul poate duce la polemici de mare amploare. Poate tocmai din cauza asta, nu foarte multe persoane recunosc ca sunt feministe, dar nici ca nu sunt de acord cu inegalitatea dintre barbati si femei. Crezi ca nu esti de partea femeilor? Iata 3 semne ca esti feminista!

Pentru toate acele persoane care sustin o multime de idei feministe, dar nu se recunosc drept feministe, exista termenul “feministe ascunse”. Potrivit studiului facut de Societatea Fawcett, o organizatie de caritate axata pe egalitatea intre sexe, exista foarte multe persoane in Marea Britanie care sustin o multime de idei feministe, dar doar 7% dintre ele se considera feministe.

Studiul a fost facut pe un numar de 8.000 de persoane adulte, femei si barbati, intrebarea principala fiind “La ce se gandesc cand aud cuvantul feminista?”. Desi foarte putine persoane s-au declarat a fi feministe, foarte multe dintre raspunsurile lor par sa sustina feminismul.

Asadar, potrivit celor de la bustle.com, exista 3 indicii clare ca esti feminista.

3 semne ca esti feminista

1. Consideri ca femeile si barbatii ar trebui sa aiba drepturi egale

83% dintre persoanele chestionate considera ca femeile si barbatii ar trebui sa aiba drepturi egale. Asadar, daca si tu esti de aceeasi parere, de ce nu te consideri feminista? Sunt foarte multe intrebari la care oamenii de stiinta nu au gasit raspunsuri, dar cert este ca tot mai multe persoane cred in egalitatea de drepturi intre femei si barbati, in special cand vine vorba de locul de munca.

2. Consideri ca o societate bazata pe egalitatea de drepturi ar putea ajuta la cresterea economiei

Aproape trei sferturi dintre persoanele chestionate au sustinut ca o societate bazata pe egalitatea de drepturi ar putea ajuta la cresterea economiei. Doar 7% dintre barbatii chestionati considera ca economia va avea de suferit daca ar exista egalitate intre femei si barbati la locul de munca si doar 5% dintre femeile chestionate considera ca economia va avea de suferit.

3. Consideri ca femeile trebuie sa aiba sanse sa avanseze la locul de munca

Foarte multe dintre persoanele chestionate considera ca femeile nu ar trebui sa le ia locul barbatilor pe pozitiile de conducere, decat daca este absolut necesar. Barbatii au in continuare un avantaj profesional, iar foarte multi sunt de parere ca femeile nu au calitatile necesare de a fi lideri. Astfel, daca consideri ca femeile si barbatii ar trebui sa aiba sanse egale de promovare, atunci te poti numi feminista.

Vrei mai multe pareri despre feminism? Iata un articol care ti se va parea cel putin interesant!

Foto: Guliver