Sfaturi proaste pe care sa nu le spui persoanelor care se simt singure

Singuratatea este o problema cu care se confrunta tot mai multe persoane in ultima perioada, este o experienta dureroasa, neplacuta si foarte putin inteleasa de catre cei care nu trec prin astfel de momente in viata, scrie mindbodygreen.com. Daca vrei sa oferi indrumare unei persoane care sufera de singuratate, este bine sa eviti aceste patru sfaturi proaste.

Un nou studiu a scos la iveala faptul ca sentimentul de a fi izolat de societate, cel putin din punct de vedere emotional, nu este un simptom al depresiei, ci este o boala. Persoanele care sufera de singuratate se simt izolate chiar si atunci cand sunt inconjurate de familie, prieteni sau colegi de serviciu.

Potrivit lui John Cacioppo, medic specialist in neurostiinta, sunt persoane care sunt foarte fericite ca sunt singure, insa singuratatea este o alta poveste. Sentimentul de izolare se manifesta tot mai puternic in cazul unor persoane, asa ca este bine sa nu oferi aceste sfaturi proaste unei persoane care sufera de singuratate.

4 sfaturi proaste pe care sa nu le spui persoanelor care se simt singure

1. “Trebuie sa iesi mai mult din casa si sa cunosti persoane noi”

Persoanele care se confrunta cu aceasta boala nu se simt singure din cauza ca nu au suficienti prieteni. Din contra, unele dintre ele sunt destul de populare in foarte multe cercuri sociale sau chiar si la locul de munca. Problema nu tine de numarul de persoane pe care le cunosc, ci de persoanele care fac parte cu adevarat din viata lor si care le sunt alaturi atunci cand au nevoie. In loc sa oferi acest sfat unei persoane care sufera de singuratate, incurajeaz-o sa petreaca mai mult timp cu persoanele in care are incredere.

2. “Trebuie sa ai mai multa incredere in tine”

Persoanele care se simt singure nu au incredere in fortele proprii, dar acest lucru se poate intampla oricui. Chiar si o persoana populara se poate confrunta cu aceste stari de insecuritate emotionala sau sociala. Sentimentul de izolare este destul de puternic in cazul persoanelor care sufera de aceasta boala, asa ca ele nu au nevoie sa primeasca sfaturi care doar le vor descuraja.

3. “Vei scapa de sentimentul de singuratate in momentul in care vei cunoaste persoana potrivita pentru tine”

Este o conceptie gresita sa crezi ca o persoana se simte singura doar din simplul motiv ca nu este implinita din punct de vedere sentimental. Foarte multe persoane se simt singure chiar si atunci cand sunt inconjurate de familie, prieteni sau colegi. Daca ai de-a face cu persoane care sufera de singuratate, este bine sa le incurajezi sa isi deschida inima si sa vorbeasca despre ceea ce simt. Persoanele care sufera de singuratate nu reusesc sa se integreze in grupuri si gasesc cu greu pe cineva care sa le inteleaga pe deplin.

4. “Ar trebui sa vorbesti cu un specialist sau sa iti faci mai multe hobby-uri”

Potrivit studiului mentionat anterior, conform caruia singuratatea este o boala, creierul unei persoane care se confrunta cu aceasta problema nu receptioneaza stimulii pozitivi. Practic, el nu poate inregistra imagini, evenimente sau situatii pozitive. Cu alte cuvinte, in loc sa caute metode pentru a se simti mai bine, persoanele care sufera de singuratate au tendinta sa se gandeasca doar la starile pe care le au si ajung sa creada ca totul este foarte real.

Citeste si: Singuratatea te ajuta sa te iubesti mai mult. 30 de dovezi!

Foto: Guliver