Apetitul sexual: de ce fluctueaza?

Apetitul sexual este unul dintre acele lucruri care pare misterios: ba este foarte puternic, ba lipseste cu desavarsire. Dar nu te teme! Este normal si orice femeie trece prin asta, potrivit Huffingtonpost.com, care citeaza un doctor obstetrician si ginecolog. 

Exista multe motive pentru aceste fluctuatii ale poftei sexuale. Iata care sunt si cum poti sa le eviti – pe unele dintre ele.

5 motive pentru fluctuatiile in apetitul sexual

1.Creierul este cel mai mare organ sexual

Ce ai auzit este adevarat. Acolo apare prima scanteie atunci cand te apuca pofta de sex. Cortexul cerebral stimuleaza producerea de hormoni sexuali, in urma unei reactii in lant. Asa ca orice iti afecteaza creierul iti poate afecta si libido-ul.

2.Dorinta poate creste odata cu varsta.

Cercetatorii spun ca e un truc care tine de functia de reproducere al corpului tau. Pe masura ce te apropii de menopauza, pofta sexuala creste, pentru a te convinge sa faci sex mai mult si mai des, ca sa creasca sansele tale sa faci un copil.

3.Stresul iti inhiba apetitul sexual

Stresul te face sa asculti mai putin de impulsurile sexuale si chiar sa le ignori, pentru ca de fapt iti distrage atentia de la orice altceva in afara de lucrurl pentru care te stresezi.

4.Somnul te ajuta

Un studiu recent a ajuns la concluzia ca o ora in plus de somn pe noapte, iti poate creste apetitul sexual cu 14%! Asa ca incearca sa dormi cat mai mult daca vrei o viata sexuala mai implinita.

5.Unele medicamente iti pot scadea apetitul sexual

De exemplu, pastilele contraceptive si cele care trateaza hipertensiunea arteriala. Sau antihistaminicele, care te ajuta sa lupti cu alergiile. De asemenea, antidepresivele iti pot inhiba apetitul sexual.

Daca ti s-a parut folositor acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook, pentru a gasi si altele asemanatoare!

Foto: iStock

TI se pare ca problema e la el? 4 motive reale pentru care el nu mai vrea sa faceti sex. Nu e vina ta!