Motive serioase de despartire. Unele pot prezice viitorul relatiei

Relatia voastra incepe sa se clatine si nu-ti dai seama ce o duce spre final? Cele mai multe dintre noi am trecut macar o data prin acest episod si ne-am tot intrebat unde am gresit. Psihologii de la eHarmony.com au enumerat principalele motive serioase de despartire. Te previn ca n-o sa ramai deloc surprinsa!

In teorie sunt multe motive serioase de despartire, dar cele care se repeta des au legatura cu orientarea religioasa, dar si cu incalcarea angajamentelor, cum e infidelitatea. Pe langa acestea, probleme pot aparea si din cauza geloziei, a secretelor si a modului cum sunt planificati banii in relatie.

3 motive serioase de despartire, greu de schimbat

Orientarea religioasa diferita

Cei de la eHarmony.com spun ca apartenenta religioasa nu conteaza atat de mult intr-o relatie aflata la inceput. Lucrurile se schimba pe parcurs si devin chiar imposibile cand se pune problema casatoriei sau cand apar copiii in familie si trebuie botezati.

Amanarea casatoriei

Fie ca vorbim despre prima casatorie sau despre a cincea, daca nu esti pe aceeasi lungime de unda cu partenerul in aceasta privinta, relatia poate avea de suferit. Chiar daca esti indragostita pana peste cap, nu este o idee buna sa-l presezi sa faca acest pas. Risti sa fuga unde vede cu ochii.

Infidelitatea

In viata ta sau a lui a intrat o alta persoana? Relatia poate continua, daca dispare cea de-a treia persoana, dar nu se uita niciodata infidelitatea. In cele mai multe cazuri despartirea este o solutie mai buna decat sa stai intr-o relatie care poate deveni toxica.

3 obiceiuri care pot fi ajustate

Secretele

Adevarul spus partial sau secretele nu sunt bine tolerate intr-o relatie. Daca este vorba despre o dependenta patologica sau despre probleme cu legea, pot exista solutii daca partenerii sunt sinceri si mizeaza pe o buna comunicare.

Gelozia

Subtil sau nu, daca stii ca e gelos, evita sa flirtezi cu persoane din familia lui sau de la serviciu. Sunt barbati care din cauza geloziei pot deveni violenti. Daca el flirteaza cu alte femei, dar iti spune ca nu ai de ce sa-ti faci griji, poate e bine sa ai incredere mai multa in el.

Situatia financiara

Problemele cu banii pot sapa o groapa intre parteneri, din cauza sentimentelor de nesiguranta si inferioritate resimtite de partenerul cu datorii. Cu onestitate, orice situatie dificila pe acest plan poate fi rezolvata si relatia poate fi salvata. Intr-o relatie, cu atat mai mult intr-o casnicie, se recomanda evitarea minciunilor in privinta banilor.

Stii ce fac barbatii dupa o despartire? 8 confesiuni care te vor uimi.

Foto: Guliver