Relatie toxica: cel putin un partener nefericit
Esti fericita langa el sau ai momente cand ai vrea sa fugi si sa nu-l mai vezi niciodata? Iti spune ca te iubeste si in secunda doi te face sa te simti inferioara. Nici tu nu mai stii ce sa crezi. Daca stai sa te gandesti, nici nu te vezi alaturi de el peste un an. O sa-ti dau o veste proasta: esti intr-o relatie toxica si trebuie sa iesi din ea cat mai repede.
Sunt multe situatii cand preferam sa asteptam sa treaca timpul, ca poate lucrurile se schimba in bine. Insa intr-o relatie toxica schimbarea se produce doar la tine si nu este vorba despre una pozitiva.
Un om care nu stie sa te aprecieze, nu te respecta, uita sa te incurajeze si nu te lasa sa evoluezi iti poate schimba viata pentru totdeauna.
Nu mai rabda si renunta sa te mai intrebi: ma iubeste, nu ma iubeste, ma iubeste… Sunt trei indicii ca te vor ajuta sa-ti dai seama daca e cazul sa pui punct relatiei si sa indraznesti sa fii fericita!

Inca te mai gandesti daca te place

Nu ti-a dat nici macar un SMS toata ziua si tu te gandesti ca e foarte ocupat? Renunta sa-i mai gasesti scuze si recunoaste ca incepi sa te indoiesti de iubirea lui.

Nici incredere deplina nu mai ai in el. Ei bine, potrivit mindbodygreen.com, acestea sunt simptome clare ca esti intr-o relatie toxica si ca trebuie sa te salvezi.

Esti puternica, esti desteapta si frumoasa, ai spiritul umorului si multi barbati s-ar bate pentru tine, daca ar avea sansa.

Ai incredere in tine si nu mai sta captiva intr-o relatie care iti aduce doar nefericire si indoiala. Acestea nu ar trebui sa existe, mai ales la inceput.

Intr-o relatie toxica, tu esti cea care ofera si cedeaza mereu

Indiferent ca mergeti la restaurant sau petreceti seara in casa, urmarind un film sau altceva care ii face placere, cele mai multe decizii care tin de timpul amandurora le ia el.

Nu pentru ca tu nu stii ce e mai bine pentru voi, ci pur si simplu asa iti da el de inteles ca este mai bine.

Daca incepi sa observi un astfel de comportament la el, e timpul sa te gandesti sa pui punct relatiei.

Pastreaza-ti felul de a fi si prietenii aproape

Partenerul de cuplu va aprecia intotdeauna ca ai, pe langa relatia in care te implici total, o viata a ta. Cu prieteni, cu hobby-uri, cu interese si dorinte diferite fata de ale lui.

Un partener de viata care nu e posesiv, gelos sau pur si simplu nepotrivit, stie ca trebuie sa-ti respecte intimitatea si sa te incurajeze sa fii independenta in relatie.

Daca iubitul tau nu intelege ca trebuie si este sanatos sa-ti faci planuri si fara el, e timpul sa discutati despre viitorul relatiei voastre.

Aminteste-ti ca meriti mai mult decat primesti si cineva, acolo, iti poate oferi tot ce ai tu nevoie ca sa fii o femeie implinita.

Nu esti convinsa? Uite inca 14 semne ca esti intr-o relatie toxica. Pune punct!

Foto: Guliver