mituri despre creativitate femeie in iarba

Tindem sa credem ca tot ce tine de creativitate e innascut – ca fie o ai, fie n-o ai. Prietenii nostri creativi duc vieti artistice, sunt minunati si descopera mereu laturile nevazute ale anumitor lucruri. Iar noi, toti ceilalti, avem joburi plictisitoare si vieti pe masura. Iata 3 mituri despre creativitate.

Insa contrar acestor credinte, nimeni nu se naste creativ si nu toate persoanele creative sunt artisti care adesea mor de foame. Cu alte cuvinte oricine are creativitate, dar exista mai multe tipuri si trebuie sa fim atenti sa ne “hranim” aceste insusiri. Pe huffingtonpost.com am descoperit un articol tare interesant care vorbeste fix despre aceste mituri despre creativitate.

Mituri despre creativitate care nu au legatura cu realitatea

Mituri despre creativitate – Daca parasesti zona de confort vei fi mai creativa

David B. Goldstein, autorul cartii “Creative You: Using Your Personality Type to Thrive” sustine exact opusul. Esti mai creativa daca-ti descoperi zona de confort si ramani in ea. Atunci cand te simti in elementul tau ai mai mult curaj si esti mult mai dispusa sa risti. Plus ca multe dintre ideile stralucite vin in momente neasteptate – cum ar fi de exemplu pe drumul spre casa – cand ne simtim relaxati ca s-a mai terminat o zi de lucru. Locurile respective nu sunt noi pentru mintea noastra si tocmai de aceea dau voie gandurilor sa zboare pretutindeni. Woody Allen a povestit, de exemplu, intr-un interviu acordat revistei Esquire ca multe dintre ideile lui stralucite ii vin la dus.

Mituri despre creativitate – Sesiunile de brainstorming te ajuta sa gasesti solutii inspirate

Anumite persoane, in special extrovertiti, se simt mai bine atunci cand sunt inconjurati de un grup mare de persoane. Dar acesta nu e cazul introvertitilor care se simt secati de energie cand au prea multi oameni in jur. Ideea e sa gasesti formula care functioneaza cel mai bine pentru tine. Iar daca esti o persoana introvertita s-ar putea sa-ti fie mai usor cand esti singura.

Mituri despre creativitate – Creativitate inseamna sa ai un produs final

Nu trebuie sa creezi ceva pe care sa-l poti expune ca sa te poti considera un om creativ. Poti sa gasesti pur si simplu tot felul de “scurtaturi” prin care sa indeplinesti mai rapid anumite sarcini de la job. Sau poti sa gasesti tot felul de activitati relaxante pentru mintea ta la care nu s-a gandit nimeni pana acum. Si asta poate insemna ca-ti folosesti din plin imaginatia si nu te opresti la sabloanele dictate de altii.

Citeste si: “Salveaza-ti cariera: invata sa combati blocajele creative”!

Foto: iStockphotos