solutii antistres fata pe camp

Haosul de zi cu zi poate favoriza aparitia unor stari de stres prelungit, astfel incat ai nevoie de eforturi suplimentare pentru a ramane calma. Vestea buna este ca exista solutii antistres pentru momentele cand te simti depasita de situatie.

Atunci cand te simti ca nu mai faci fata ritmului cotidian si de repeziciunea cu care se intampla lucrurile, ai nevoie de o strategie care sa te ajute sa pastrezi controlul. Exista solutii antistres asa ca nu te panica si mai tare! Relaxeaza-te si gandeste-te ca stresul nu este de neinvins.

Solutii antistres – Detasare si calm

Solutii antistres – 1. Evita agitatia in trafic. Dropsurile mentolate sunt excelente pentru ora pe care o petreci in drumul spre job, aroma acestora reducand anxietatea si oboseala, arata oprah.com. Tine aproape o cutie cu dropsuri si vei fi mai putin tentata sa abuzezi de claxon.

Solutii antistres – 2. Mananca in linsite. Cand iei cina acasa, evita sa aprinzi televizorul ca sa vezi stirile serii. De obicei auzi multe vesti proaste, care „nu fac casa buna“ cu un final linistit de zi. Sigur, e important sa ramai la curent cu evenimentele, insa nu e momentul potrivit atunci cand iei o masa in tihna. Negativismul stirilor iti poate da o stare de rau fizic, potrivit unui studiu israelian din 2012. Persoanele care au urmarit cu constinciozitate noutatile proaste au resimtit durerea in mod acut si mai intens!

Solutii antistres – 3. Atentie la respiratie. Cand esti la computer, tinzi sa respiri mai rar, ceea ce favorizeaza aparitia starilor de anxietate. Ia pauze constant cand esti la birou si fa cateva sedinte de respiratie controlata, inspirand si expirand adanc.

Solutii antistres – 4. Pauze constante. Cand ai un program foarte incarcat la job si cauti solutii pentru anxietate, e important sa-ti rupi cateva minute in care sa te gandesti la altceva decat job si sa te eliberezi de stresul sarcinilor contra-timp. Alege un loc linistit, daca se poate in aer liber, si deconecteaza-te de ritmul alert de la serviciu. Te vei simti ca noua si gata de treaba in doar cateva minute!