Odata cu intoarcerea la serviciu, poate fi dificil sa pastrezi starea relaxata din timpul verii. Poate fi greu sa te adaptezi la toamna si la temperaturile scazute odata ce a trecut. Dar nu este imposibil!

Daca ne uitam la termometre, pare ca vara inca mai continua. Dar in curand caldurile se vor termina si schimbarile te-ar putea bulversa cat sa pierzi starea relaxata din timpul verii. Este important sa inveti sa o pastrezi, in timp ce te adaptezi la ritmul alert de toamna. Din fericire, Wellandgood iti propune cateva solutii care te vor ajuta!

5 sfaturi pentru a pastra relaxarea din timpul verii

1. Ia-o incet. Nu e nevoie sa te arunci cu capul inainte. Poti sa te adaptezi pas cu pas la noul anotimp. Nu iti incarca programul prea mult, nu incerca sa faci totul in acelasi timp. Altfel, ai putea sa te simti coplesita. Nu vrei sa treci de la viteza 1 la viteza 5 prea repede. Ai putea sa-ti “supraincalzesti” motorul.

2. Mentine-ti programul de sanatate. Daca vara ai fost mai motivata sa-ti pastrezi obiceiuri alimentare sanatoase si un program de fitness, promite-ti ca le vei mentine si in urmatoarele trei luni. Daca nu faci pauze, iti va fi mai usor sa ramai in forma.

3. Incepe dimineata cu incredere. La inceputul fiecarei zile, pune deoparte zece minute de meditatie, yoga sau un dialog cu tine in care te incurajezi si iti spui ca ziua va fi excelenta. Te vor ajuta sa fii optimista si mai energica.

4. Intareste-ti sistemul imunitar. Atunci cand se schimba anotimpurile, oamenii au tendinta sa se imbolnaveasca, iar raceala iti poate darama starea relaxata din timpul verii. Iti recomandam sa folosesti mai mult usturoi, sa bei mai multa apa si o doza sanatoasa de vitamina C in fiecare zi. Nu pica in capcana mancarurilor ambalate, doar pentru ca esti ocupata.

5. Ia cate o pauza de respiratie. Pune-ti o alarma pe telefon pentru mijlocul zilei in care sa iei o pauza de respiratie. Poti incerca acest exercitiu: inspira pe nas in patru reprize scurte si apoi expira intr-o singura repriza. Repeta timp de doua minute. Asa iti scade nivelul de stres si ti se echilibreaza energia.

Daca vrei sa iti intaresti sistemul imunitar, avem mai multe sugestii pentru tine

Foto: Stocksnap