Cum sa reactionezi corect cand lucrezi cu femei frustrate.

La orice loc de munca poti intalni oameni rauvoitori. Dar cel mai rau e sa interactionezi cu femei frustrate, care te pot impiedica sa iti faci treaba. In orice caz, iti vor da o stare de spirit negativa, daca nu inveti sa reactionezi “corect”.

Orice angajator isi doreste ca angajatii sai sa faca echipa buna si sa lucreze eficient impreuna. Unii chiar iau in serios acest aspect si angajeaza specialisti in resurse umane care sa faciliteze comunicare intre angajati. Insa lucrurile nu sunt simple, mai ales cand lucrezi cu femei frustrate.

Cum sa faci fata unor femei frustrate la job

1 Poti sa transmiti un feedback constructiv, fara incidente neplacute

Cand lucrezi cu femei frustrate, e dificil sa dai un feedback constructiv, mai ales cand vorbim despre narcisiste. Nu vor spune ca nu pot sa gestioneze adevarul, dar vor incerca sa te intimideze prin tot felul de mijloace, si nu imediat!

Dar, daca intalnesti o astfel de persoana la job, pastreaza in minte faptul ca, confruntand-o cu calm, nu vei avea parte de un atac din partea ei. Repeta ceea ce ai de transmis pana cand va incepe sa constientizeze mesajul tau sau macar pana cand renunta sa incerce sa te mai intimideze. Foloseste-te de greutatea argumentelor tale pe care, intr-un final, va trebui sa le auda.

2 Cum sa faci fata negarii

Multe femei frustrate folosesc negarea cand nu vor sa se implice intr-o tema de discutie. Si, pentru ca nu degeaba evita tema, vor folosi aspecte personale ca sa se tina departe de subiect si sa ramana in zona de confort. Daca vreo colega iti spune ca ceea ce faci e irelevant din punctul ei de vedere, exagereaza mesajul pe care ai sa i-l spui.

3 Incapatanatele iti pot da batai de cap

Sa ai de-a face cu femei frustrate care mai sunt, pe deasupra, si incapatanate si refuza sa vada lucruri evidente, nu e deloc usor! Dar astfel de personaje sunt peste tot si, dupa cum spun cei de la Forbes.com, nu poti sa castigi in fata lor. Singura ta sansa pentru a le stimula dorinta de a vedea realitatea este sa te recunosti invinsa si sa renunti la disputa. Revino asupra subiectului dupa mai mult timp, cand s-a calmat si a depasit momentul critic.

4 Cele care le stiu pe toate

Orgoliul intelectual poate face orice femeie frustrata sa se umple de atata “intelepciune” si “stiinta” incat sa nu mai ia in seama nimic din ce spun ceilalti. Iau ca pe o lupta personala orice parere diferita de a lor. In cazul acesta, poti sa te recunosti infranta si sa ceri ajutorul cuiva si mai experimentat decat ea: un senior care sa aiba mai multe informatii, care o poate combate si pe care ea sa nu-si permita sa il “puna la colt”.

5 Persoanele nesigure

Femeile frustrate de la locul de munca sunt, de multe ori, persoane nesigure, care vor ajunge sa faca acuzatii nefondate, ba chiar insulte, daca se simt amenintate. Fereste-te cat poti de astfel de persoane! Sau, cel putin, nu incerca de una singura sa ii faci fata, pentru ca frustrarea e mare si disperarea la fel! Ia-ti niste aliati care sa te ajute sa ii arati realitatea!

FOTO: Guliver

Citeste si: Comunicarea cu oamenii dificili: provocarea de la job.