Ce date sa nu dezvalui niciodata pe internet.

Te intrebi vreodata ce date sa nu dezvalui niciodata pe internet, dar faci asta in timp ce publici o fotografie din vacanta in care te afli? In primul rand, nu mai anunta public unde esti in concediu si cat timp stai acolo!

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a spus ca misiunea neoficiala a companiei sale este “sa faca lumea mai deschisa si mai conectata”. Dar exista – sau ar trebui sa existe – niste limite in ceea ce priveste deschiderea de pe retelele de socializare. Te-ai gandit vreodata cat rau iti poate face o fotografie sau un status publicat pe internet?

Cine are acces la internet? In ziua de azi, toata lumea: angajati, angajatori, agenti de securitate, agenti de asigurari, hoti si tot felul de ciudati. Sigur ca pe internet sunt si multi oameni buni! Dar, cand te intrebi ce date sa nu dezvalui niciodata pe internet, e bine sa iei in calcul si variantele neplacute!

Ce date sa nu dezvalui niciodata pe internet: Top 3

1. Numarul de telefon

Cand te intrebi ce date sa nu dezvalui niciodata pe internet, ce iti vine prima data in minte? E simplu! Numarul de telefon personal! Ai grija pe unde il publici! Nu il pune pe Facebook nici macar daca toti prietenii de pe reteaua de socializare sunt oameni pe care ii cunosti si in viata reala! Tom Scott e un specialist in IT care a facut o aplicatie in care poti vedea toate numerele de telefon publicate pe Facebook, chiar daca ele nu sunt vizibile pe pagina de profil, scrie Huffingtonpost.com. Tot ce pui pe Facebook e public in toata lumea! Chiar si pentru cei care nu sunt pe Facebook!

2. Adresa casei tale

Daca publici pe net adresa la care locuiesti, toata lumea – de la fostul iubit la orice subaltern – va sti unde locuiesti! Ce date sa nu dezvalui niciodata pe internet? Ei bine, poti sa incepi cu acestea! Pastreaza aceste informatii numai pentru prietenii apropiati! Nu putine sunt cazurile de furt de pe urma publicarii adreselor personale pe internet!

Multe persoane aleg sa publice fotografii din interiorul casei, in care se observa chiar unele obiecte de valoare. Asa ca hotul poate afla cu precizie unde iti tii bijuteriile. Nu se stie cine poate profita de pe urma faptului ca pleci in vacanta!

3. Plecarea in vacanta: Numaratoarea inversa

Daca publici pe o retea de socializare numaratoarea inversa cu zilele ramase pana la concediu, oricine va sti cand o sa lipsesti de acasa. La fel stau lucrurile si cand anunti cate zile mai ai pana te intorci acasa! E un alt fel de a spune: “Fura-mi din casa!”. Chiar daca e tentant, mai ales cand esti incantata de excursia pe care urmeaza sa o faci, mai bine te abtii pana la intoarcere. Poti publica apoi cate fotografii vrei!

Inainte sa te hotarasti ce date sa nu dezvalui niciodata pe internet, gandeste responsabil! Intreaba-te de ce si cu cine impartasesti aceste informatii! Cu prietenii? Prietenii adevarati sunt cei care deja vin in vizita si iti cunosc si numarul de telefon si adresa. Internetul este un spatiu imens in care au loc tot felul de oameni, cu intentii bune sau rele.

Acum ca stii ce nu e bine sa publici pe net, afla si Ce spune activitatea de pe Facebook despre viata ta de cuplu.

FOTO: Guliver

Daca ti s-a parut interesant acest articol, da like paginii noastre de Facebook si o sa gasesti acolo si alte articole asemanatoare!