Suferi de stres, anxietate sau insomnie? Toate acestea pot fi tratate fara medicamente, cel putin asa sustine o echipa de cercetatori din cadrul Mindlab International. Potrivit celor care au efectuat studiile cu privire la metodele de relaxare, muzica s-a dovedit cel mai bun remediu pentru eliberarea stresului, iar o melodie lansata recent de grupul britanic Marconi Union a fost declarata cea mai relaxanta melodie din lume, scrie elitedaily.com. 

Potrivit cercetatorilor de la Mindlab International, melodia “Weightless” a grupului Marconi Union este cea mai relaxanta melodie din lume. Acestia au dovedit ca melodia reduce stresul cu pana la 65%, ceea ce inseamna ca muzica poate fi un tratament eficient in combaterea starilor negative, anxietatii sau insomniei.

Cea mai relaxanta melodie din lume

Echipa de cercetatori a analizat efectul muzicii asupra oamenilor, iar scopul experimentului era sa demonstreze ca ritmul cardiac, tensiunea arteriala si nivelul hormonilor de stres sunt influentati de muzica. Grupul britanic a creat melodia in colaborare cu Academia Britanica de Terapie prin Sunet, iar aceasta are o durata de opt minute. Pe YouTube se gaseste si o varianta extinsa a melodiei, care are o durata de zece ore.

Studiile arata ca melodia reduce considerabil nivelul de stres, iar efectul a fost studiat pe 40 de femei. Acestea au fost supuse unor factori de stres, timp in care au fost rugate sa asculte melodia “Weightless”. Aceasta s-a dovedit cu 11% mai eficienta decat alte melodii care ar trebui sa reduca stresul, asa ca melodia grupului britanic poate fi considerata cea mai relaxanta melodie din lume.

Desi aceste rezultate au fost facute publice in anul 2011, melodia a dat nastere la un nou val de interes, iar tot mai multe persoane incearca terapia cu “Weighteless”. Melodia este folosita foarte mult si in centrele SPA sau in cabinetele de terapie.

Melodia “Weightless” reduce gradual ritmul cardiac de la 60 de batai pe minut la 50, astfel ajutand la reducerea nivelului de stres. Sunetele melodiei te ajuta sa te relaxezi complet si sa uiti de toate problemele, asa ca poti asculta aceasta melodie zece minute pe zi sau poti sa o incluzi in playlist-ul tau cu muzica pentru meditatie sau yoga.

Atentie, nu este recomandat sa asculti melodia in timp ce te afli la volan, pentru ca sunetele sunt destul de relaxante si exista posibilitatea sa ajungi intr-o stare de relaxare destul de avansata. Daca ai mai mult timp la dispozitie, poti sa asculti varianta extinsa a melodiei, cea de o ora.

Daca ti-a placut articolul cu cea mai relaxanta melodie din lume, iata si un articol cu tehnici de relaxare ca sa nu-ti iesi niciodata din fire!

Foto: Guliver