clipuri amuzante cu pisici fete

Un nou studiu a analizat efectul pe care-l au asupra psihicului celebrele clipuri amuzante cu pisici. Iar beneficiile lor nu sunt deloc de neglijat.

Cercetatorii de la Universitatea din Indiana au descoperit ca fenomenul care a cuprins internetul, vizionarea de clipuri amuzante cu pisici e mai mult decat o simpla forma de divertisment. Ele stimuleaza energia celor care le urmaresc, genereaza emotii pozitive si le scad pe cele negative. Deci ori de cate ori esti suparata, incearca sa te tratezi cu ajutorul simpaticelor feline.

Jessica Gall Myrick, cea care a condus intregul studiu, a analizat aproximativ 7000 de oameni care se uitau la clipuri amuzante cu pisici si felul in care acestea le afecteaza starea de spirit.

“Unii oameni ar putea crede ca vizionarea clipurilor cu pisici nu este un subiect destul de serios pentru o cercetarea academica, dar faptul este ca este una dintre cele mai populare activitati de astazi ii da importanta”, a explicat Myrick. “Daca vrem sa intelegem mai bine efectele pe care le are Internetul asupra indivizilor si asupra societatii, atunci cercetatorii nu pot ignora pisicile din clipuri.”

In 2014 spre exemplu existau peste 2 milioane de clipuri cu pisici postate pe YouTube care aveau cam 26 de miliarde de vizualizari. De altfel pisicile au fost si cea mai populara categorie de pe Youtube. In studiul lui Myrick, cele mai populare site-uri pentru vizualizarea clipurilor cu pisici erau Facebook, YouTube, Buzzfeed si I Can Haz Cheezburger.

Dintre participantii la studiu, aproximativ 36% s-au descris ca fiind iubitori de pisici in timp ce 60% au spus ca iubesc atat cainii cat si pisicile.

Iata ce concluzii s-au tras in urma studiului pe clipuri amuzante cu pisici

  1. Participantii au devenit mai energici si s-au simtit mai bine dupa ce urmarit clipuri amuzante cu pisici
  2. Participantii au avut mai putine emotii negative, precum anxietate, iritare sau tristete, dupa vizionarea unor clipuri amuzante cu pisici
  3. Ei se uita adesea la clipuri amuzante cu pisici de la locul de munca sau cand invata
  4. Placerea de a privi clipurile depaseste sentimentul de vinovatie ca pierd timpul cu asta
  5. Proprietarii de pisici si persoanele cu anumite trasaturi de personalitate (care sunt agreabile si timide) au mai multe sanse sa se uite la clipuri cu pisici
  6. Aproximativ 25 % din videoclipurile cu pisici au fost cautate; restul au fost gasite intamplator.
  7. Majoritatea participantilor stiau „pisicile celebre” precum Nala Cat si Henri sau Le Chat Noir.

Rezultatele acestui studiu sugereaza ca diversele clipuri amuzante cu pisici ar putea fi folosite ca o forma ieftina de terapie cu animale de companie”, a spus Myrick.

Citeste si: “Noile staruri pe coperte de reviste fashion: pisici celebre”!

Foto: Thinkstock