cosmarurile femeie cu perna in brate

Tuturor ni s-a intamplat macar o data in viata... Sa visam ca suntem urmariti, vanati sau ca, pur si simplu, urmeaza sa ni se intample ceva groaznic, iar noi sa nu putem face nimic. Si totusi cosmarurile nu inseamna doar ceva rau, ceva care nu te lasa sa dormi si-ti strica dimineata, ele au si o latura pozitiva...

Nimanui nu ii plac visele violente sau infricosatoare, insa aceste viziuni nocturne pot avea un scop esential pentru sanatatea ta mentala.Poate parea greu de crezut, dar cosmarurile au si ele beneficii.

Intr-un nou videoclip postat de New York Magazine, care se numeste “Partea buna a cosmarurilor”, niste cercetatori explica faptul ca visele rele sunt o forma de eliberare emotionala. Cosmarurile ne permit sa scapam de nelinistile si tensiunile acumulate peste zi, care ne afecteaza uneori fara sa ne dam seama.

Oamenii de stiinta au descoperit ca si cosmarurile au beneficii

“Lucrurile care ne ingrijoreaza atunci cand suntem constienti continua sa ne urmareasca si atunci cand suntem adormiti” se sustine in clip. “Creierul tau are inconstient tot felul de temeri abstracte pe care le transforma in povesti, ce iau uneori forma cosmarurilor.”

Iata cum functioneaza: Cosmarul ia o teama si o transforma intr-o memorie. Acest lucru este util, deoarece mintea noastra face fata mai usor amintirilor, pentru ca reprezinta ceva ce a avut loc in trecut”, explica naratorul din videoclip.

Asa ca daca te numeri printre adultii care se lupta din cand in cand cu cosmarurile nu te ingrijora prea tare. E doar un mod prin care creierul incearca sa puna toate temerile pe care le are in spate.

Citeste si: “De ce este bine sa ai cosmaruri din cand in cand”!

Foto: iStockphotos