Chiar si doua minute de miscare pe ora sunt importante daca vrei sa traiesti mai mult! Astfel, reduci riscurile bolilor de inima si diabet. Nu o spunem noi, o spun cercetatorii!

traiesti mai mult daca faci miscare

Potrivit unui studiu, citat de shape.com, persoanele care fac doua minute de miscare la fiecare ora pot sa traiasca mai mult prin simplul fapt ca isi limiteaza riscurile bolilor de inima, diabet si unele tipuri de cancer.

Ia atitudine daca vrei sa traiesti mai mult! E simplu!

Studiul a fost realizat pe 3.243 de participanti a caror activitate fizica a fost masurata cu o serie de aparate, pe tot parcursul zilei. La finalul experimentului, cercetatorii au venit cu aceasta formula: doua minute de mers pe jos la fiecare ora aveau sa aduca beneficii notabile in starea de sanatate a participantilor la studiu.

Cele 20 de minute de miscare pe zi au fost asociate nu doar cu o stare de relaxare generala, dar si cu un risc mai mic de mortalitate, cu pana la 33%.

Iar vestea buna este ca daca n-ai unde sa te plimbi, poti sa te ridici de pe scaunul de la birou si sa stai in picioare in cele doua minute si te vei bucura de aceleasi beneficii. Bonus: ridicatul de la birou este o modalitate excelenta de a depasi oboseala mentala si de a te energiza!

Foto: Guliver