cum sa fi mai placuta de oameni

Daca vrei sa fii mai placuta de persoanele cu care intri in contact trebuie sa fii un pic mai atenta la gesturile pe care le faci. Pe businessinsider.com am gasit cateva trucuri de care merita sa tii cont!

Pastreaza contactul vizual

Este un lucru extrem de simplu, dar continua sa fie un gest de impact in orice conversatie. Cea mai atractiva caracteristica a unei persoane este sa fie de incredere, iar un prim pas pentru a le arata asta celor din jurul tau este sa stabilesti un contact vizual cu ei si sa-l mentii. Ar trebui sa faci asta in permanenta si nu ai nevoie de nico practica pentru a deveni buna la asta.

Pune-ti smartphone-ul in buzunar ca sa fii mai placuta

Si pastreaza-l acolo pe toata durata conversatiei sau intalnirii. Fii atenta la discutia pe care o porti, nu uita de punctul anterior al articolului si nu lasa pe nimeni sa va intrerupa. Acesta este un alt gest simplu dar efcent, pe care-l poti executa fara efort si fara sa te pregatesti in prealabil.

Spune-i pe nume celui cu care vorbesti

Data viitoare cand cineva te intampina cu numele tau sau il foloseste in timpul unei conversatii aminteste-t cat de bine te simti. Si incearca sa faci si tu acelasi lucru cu oamenii pe care-i abordezi.

Nu uita sa zambesti

Chiar daca esti intr-o intalnire de afaceri nu strica sa ai o mimica pozitiva si sa faci din cand in cand cate o gluma discreta. Oamenii tind sa se comporte precum interlocutorii lor, iar daca tu esti zambitoare, atunci vei fii rasplatita cu o atitudine similara si vei fi perceputa ca un om placut.

Asculta, asculta, asculta

Ai doua urechi si o singura gura, tine cont de acest raport si incearca mereu sa asculti mai mult decat sa incerci sa te faci auzita.

Citeste si: “Bariere in comunicare: cum sa te faci inteleasa”!

Foto: Thinkstock