mutarea in alta casa femeie

Mutarea in alta casa poate fi un proces incredibil de stresant si te poate consuma fizic si nervos. Mai ales daca ai acumulat foarte multe lucruri in locuinta actuala. Iata cum sa nu te stresezi cand te muti de-acasa!

Mutarea in alta casa nu este niciodata amuzanta. Trebuie sa strangi toate lucrurile, descoperi multe obiecte inutile pe care nici nu stiai ca le mai ai. Apoi calatoria dintr-un loc in altul, caratul de saci si cutii pe scari sau cu liftul, timp in care esti observata de noii vecini care isi bag nasul. Cei de la citylab.com au compilat o lista de sfaturi pentru tine, ca sa apuci sa te bucuri de noua locuinta cat mai repede posibil.

12 sfaturi pentru ca mutarea in alta casa sa fie mai usoara

1. Schimba-ti adresa. Daca faci asta cu o saptamana-doua inainte, o sa ai garantia ca nu pierzi facturi sau corespondenta importanta.

Mutarea in alta casa – 2. Da drumul la utilitati. Aranjeaza sa ai internet sau gaz in casa inainte de a te muta, odata ce stii data exacta, pentru ca totul sa fie pregatit in noul camin.

3. Lasa-ti animalele la cunoscuti. Procesul de mutare poate fi stresant si pentru ei. Pentru a le mentine in siguranta, lasa-le la un apropiat pana cand ai terminat cu mutatul.

Mutarea in alta casa – 4. Fotografiaza cablurile. Ca sa nu te trezesti in noul loc cu un ghem de cabluri diferite si sa nu pierzi ore intregi incercand sa-ti dai seama care este de la televizor sau sistemul audio sau routerul de internet.

5. Cere ajutorul. Cu cat lucreaza mai multi, cu atat mai bine. Daca nu angajezi o companie specializata, apeleaza la prieteni si familie pentru impachetat si mutat. Rasplateste-i cu prajituri sau cu ceva de baut.

Mutarea in alta casa – 6. Pune-ti lucrurile de prima necesitate intr-o singura cutie. Aceasta va fi pentru prima noapte, pana apuci sa despachetezi. E perfecta pentru articole igienice, un schimb de haine, medicamente si alte lucruri esentiale.

7. Scapa de lucrurile inutile in timp ce impachetezi. Pune hainele nefolosite in saci pentru donat. Restul, in saci de gunoi.

Mutarea in alta casa – 8. Incepe cu lucrurile pe care nu prea le folosesti. Daca e sa depozitezi multe cutii in noul loc, este bine ca acelea rar folosite sa fie la fund, precum hainele din alt anotimp sau schiurile.

9. Foloseste-te de valize cu intelepciune. Umple-le pana la varf. Pune lucrurile care nu se pot sparge in valize mari.

Mutarea in alta casa – 10. separat produsele de curatenie. Daca stii unde sunt, atunci vei putea curata noile spatii de depozitare inainte sa-ti pui lucrurile in ele.

11. Tine minte documentele importante. Nu pune aleatoriu pasaportul sau certificatul de nastere cu alte hartii. O sa le cauti prin prea multe lucruri in caz de urgenta. Pune-le intr-un plic si pastreaza-le in geanta.

Mutarea in alta casa – 12. Fa o schema pentru mobila. Lipseste post-it-uri acolo unde vrei sa fie piesele de mobilier, pentru ca cei care le cara sa le puna la locul potrivit direct si sa nu le lase in mijlocul casei.

Citeste si: “Cum decorezi simplu si istet un apartament inchiriat

Foto: Guliver