Invata sa-ti porti defectele

Poate nu o data ai simtit ca esti neatragatoare. Nu conteaza ca motivul nemultumirii era parul tau rebel, o alunita nedorita sau strungareata. Ar trebui sa stii ca "defectele" te fac perfecta.

Este timpul sa iti asumi defectele si sa te simti increzatoare si frumoasa pentru ca, vei vedea, odata ce aceste schimbari se petrec in interiorul tau, si ceilalti te vor privi intr-un mod magulitor.

Iata de ce, potrivit lui Harris Thompson, imperfectiunile fizice te pot face mult mai atragatoare:

Defectele te pot transforma intr-o “piesa”

Nu exista doua persoane identice in aceasta lume. Asa ca ceea ce tu consideri a fi un defect te face unica, iar a fi diferit de toti ceilalti este intotdeauna un lucru bun.

Nu uita ca multe dintre starurile de cinema si dintre supermodele sunt considerate revelatii tocmai pentru ca fizionomia lor este unica. Asa ca invata sa accepti acele trasaturi care te fac diferita.

“Defectele” te definesc, te contureaza. Daca macar o trasatura a ta nu corespunde standardelor sociale de frumusete, iar tu incerci sa o corectezi tocmai pentru a fi perfecta, atunci nu vei face decat sa te comporti ca o prizoniera a stereotipiilor!

Familia si prietenii te stiu dintotdeauna asa cum esti si au asociat aceste trasaturi cu personalitatea ta. Daca-ti modifici buzele sau nasul, iti vei sterge toate trasaturile care te individualizau!

Cicatricea ca atuu

Unele dintre imperfectiuni fac parte din experienta ta de viata. Lucruri pe care le-ai facut candva te-au ajutat sa fii cine esti acum sau cine vei fi. De aceea ar trebui sa le fii recunoscatoare experientelor tale anterioare pentru ca te-au facut sa fii mai puternica si sa apreciezi mai mult viata. Inclusiv acele experiente care ti-au lasat cicatrice fizice.

In loc sa vezi cicatricele ca imperfectiuni, considera-le drept semne ca ai supravietuit unor incercari din trecut.

Defectele te fac sa pari mai interesanta. Daca reusesti sa intorci capete pe strada, sa furi cateva afirmatii flatante la adresa ta, cu siguranta esti mai interesanta decat majoritatea. Multe femei recurg acum la diferite trucuri – unele dintre cele mai frecvente fiind aplicarea de alunite false sau a unei strungarete – doar pentru a se deosebi de restul!

Asa ca tu, care ai aceste mici “defecte” de la natura, invata sa te bucuri de ele.

Daca si tu te afli printre cele care inca invata sa iti transforme defectele in calitati, iata cateva trucuri in acest sens.