Daca vacanta ta contine multe momente “instagramabile” vrem sa te felicitam! Insa daca nu esti atenta, s-ar putea sa-ti petreci cam tot timpul “lipita” de Facebook sau... si mai rau, raspunzand la e-mailuri in interes de serviciu. Si desi crezi ca asa vei fi mai relaxata si nu te vei mai gandi ca-ti neglijzi treaba de fapt nu faci altceva decat sa te enervezi ca nu te bucuri 100% de vacanta. Vrei sa incerci o detoxifiere digitala? Atunci citeste cateva sfaturi de pe Huffington Post!

detoxifiere digitala in vacanta
Vrei sa incerci o detoxifiere digitala in vacanta in care tocmai ai plecat? Atunci citeste cateva sfaturi de pe Huffington Post!

Detoxifiere digitala in vacanta – 1. Nu mai da vina pe jobul tau

Exista unele persoane cu locuri de munca cu risc ridicat, care trebuie sa-si verifice e-mail-ul la orice ora. (Persoane gen… Barack Obama.) Dar sunt si multe altele care nu trebuie sa faca neaparat asta. E o atitudine nesanatoasa care nu-ti permite sa te relaxezi niciodata cu adevarat. Daca incepi sa raspunzi la e-mailuri la ora 10 seara atunci e clar ca faci ceva gresit. Explica-le celor de la job ca desi ai acces la Internet nu vei raspunde daca nu e ceva extrem de urgent.

Detoxifiere digitala in vacanta – 2. Stabileste limite cu seful tau

Vorbeste cu superiorul tau inainte de a pleca in vacanta, si nu presupune ca trebuie sa fii in continuare prezenta. Inainte de a pleca in concediu verifica ca te poti deconecta si intreaba daca e OK sa verifici mailurile doar o data pe zi. Noi punem pariu ca majoritatea vor zice ca da. Apoi, pune raspuns automat la e-mail care sa-i anunte pe ceilalti ca esti plecat. Acest lucru arata responsabilitate si respect pentru ceilalti. Si nu uita să opresti notificarile de telefon, astfel incat sa nu fii toata ziua cu ochii pe el.

3. Convinge-ti si iubitul sa faca o detoxifiere digitala

Dependenta de tehnologie poate fi avea efecte negative asupra vietii de cuplu. Intr-un studiu, persoanele care au folosit e-mail-ul si-n afara jobului nu considera ca a fost o problema in viata lor personala. Dar partenerii lor s-au simtit neglijati si au spus ca aceasta actiune a avut un impact negativ asupra timpului lor petrecut impreuna. Tocmai de aceea ar trebui sa-ti convingi si partenerul sa aiba o discutie cu seful lui. Daca nici acesta nu se asteapta ca angajatii lui sa fie “lipiti” de laptop atunci nu exista niciun motiv ca sa nu va bucurati de timpul liber petrecut impreuna.

Citeste si: “Detoxifierea digitala, calea spre o viata reala”!

Foto: Thinkstock