Ca sa elimini orice urma de stres inainte de Paste, cheia este sa te organizezi putin, chiar si pe ultima suta de metri! Cumparaturile, pregatirea mesei si alergatul dupa cadouri nu doar ca te seaca de energie, dar te pot face sa fii mai irascibila si mai stresata decat ar trebui! Iata cum sa supravietuiesti fara stres!

fara stres organizare
Organizarea este cheia pentru niste sarbatori fara stres

Fara stres: Identifica prioritatile

Daca iti doresti niste sarbatori fara stres, fa-ti o lista cu tot ce ai de facut: ultimele cumparaturi, meniul pentru masa de Paste, pregatirea preparatelor, intalnirea cu cea mai buna prietena, programarea la mani/pedi etc. Apoi prioritizeaza.

Ce e cel mai urgent in toata aceasta ecuatie? Daca mai ai nevoie sa mergi la cumparaturi, este primul lucru pe care trebui sa-l faci. Nu astepta insa ziua de sambata! Va fi aglomerat in supermarket, iar asta iti va accentua si mai mult stresul deja existent!

Mergi de cu seara la cumparaturi. In aceasta perioada, supermarketurile au program prelungit.

Continua sa prioritizezi lucrurile pe care le ai de facut: intalnirea cu prietena mai poate astepta o zi – doua pana dupa Paste, acum e mai important sa te focusezi pe pregatirile vizavi de masa festiva!

Cu cat iti faci ordine in ganduri, cu atat vei diminua stresul!

Foto: Guliver