de ce iti e frig la birou

Este mijlocul verii si tu tremuri la birou in timp ce colegii tai de sex masculin nu par sa aiba nicio problema. Vezi care este diferenta dintre ei si noi... Rezultatele unui studiu interesant pe acest subiect au fost prezentate de revista Time!

Potrivit unui studiu publicat recent in revista Nature, exista un motiv stiintific pentru aceasta diferenta dintre sexe. Cercetatorii au descoperit ca multe locuri de munca au setata temperatura aerului conditionat pe baza unei formule specifice, un “model de confort termic” gandit pentru un barbat de 40 de ani, care cantareste cam 70 de kilograme. Ce dragut. Avand in vedere ca jumatate din forta de munca de astazi este formata din femei, acest sistem invechit este destul de sexist.

Corpurile barbatilor sunt in general mai mari, au arderi mai puternice si produc mai multa caldura decat cele ale femeilor. Acest lucru ii face sa se simta mai bine cand temperatura din camera de lucru este mai joasa, iar pe tine te fac sa-ti doresti sa lucrezi de acasa.

Dar cercetatorii cred ca exista si un alt motiv din cauza caruia suferim mai tare cand e frig: garderoba. Hainele office pentru barbati inseamna de obicei sacouri, camasi cu maneca lunga si pantaloni din stofa. Multe femei prefera insa sa poarte la munca fuste si rochii si nu au dresuri. Portiunile mari de piele descoperita sunt expuse la temperatura scazuta din birou si asta e un alt motiv pentru care suferi mai tare decat colegii tai de sex masculin.

Citeste si: “Cariera de succes: ce sanse au femeile? Studiile spun ca mari”!

Foto: Thinkstock