Gestionarea timpului e o problema? Meditatia te ajuta!

Cand gestionarea timpului te obsedeaza, trebuie sa te relaxezi putin! Si meditatia ajuta foarte mult in acest sens, pentru ca te pune sa te raportezi la prezent. De altfel, singurul moment in care poti schimba ceva!

Te-ai intrebat vreodata ce este timpul? Traim intr-o societate organizata dupa o versiune liniara a timpului si cu o mare presiune legata de viitor. Asa ca e usor sa devii obsedata de gestionarea timpului, de planificare, de deadline-uri scurte care te impiedica sa traiesti in prezent.

Cand gestionarea timpului devine atat de problematica incat nici nu mai realizezi ce ti se intampla “acum”, e cazul sa iei masuri. Potrivit Mindbodygreen.com, meditatia te ajuta sa te raportezi diferit la timp.

Cum te ajuta meditatia in gestionarea timpului

1. Nu exista decat prezent

Meditatia este descrisa uneori ca o practica de “pregatire”. Iti aduce mintea in prezent si te impiedica sa te gandesti la viitor – nu te lasa sa planuiesti si sa planifici lucruri – sau la trecut. Chiar daca nu ai ce face si traiesti in continuare in aceeasi societate care merge pe ideea de timp liniar, intelege ca nu poti sa schimbi trecutul si ca nu poti actiona in viitor! Singurul loc in care te poti afla este prezentul. “Acum” se intampla totul. “Acum” este singurul moment in care poti sa decizi ce sa faci, cum sa te simti sau ce sa gandesti. Iar constientizarea acestui lucru iti va da putere.

2. Viitorul e plin de incredere

Odata ce vei intelege, prin meditatie, ca poti trai doar in prezent, nu o sa iti mai faci griji legate de viitor. Si asta se intampla pentru ca iti redirectionezi atentia de la viitor – cu griji si temeri – catre ceea ce traiesti acum. In loc sa iti faci scenarii de viitor, te concentrezi pe bucuria momentului prezent din viata ta.

3. Eliberarea de trecut

Chiar daca ti se pare ca numai viitorul e problema, sa stii ca gestionarea timpului este dificila si din cauza trecutului. Din cauza experientelor anterioare. De cate ori nu ti-ai amintit de vechile tale relatii care nu au mers? De cate ori nu te-ai stresat din cauza unei decizii luate gresit in trecut? Trecutul te poate face sa fii dezamagita sau furioasa. Cu cat traiesti mai mult in prezent, cu atat mai neimportant devine trecutul. De ce sa-ti pierzi energia cu ceva ce nu poti schimba? Daca poti sa schimbi ceva ce te face nemultumita, momentul este “acum”.

4. E timp pentru toate

Poate cand te preocupa mult gestionarea timpului nu iti dai seama de acest lucru. Dar chiar asa e! E timp pentru toate lucrurile care conteaza pentru tine! Stiu ca “nu am timp” a devenit un fel de mantra a seculului 21, dar nu suna ca o scuza? O scuza ca sa nu te apuci de ceea ce ti-ai dori sa faci? Ti s-a intamplat vreodata sa ratezi un eveniment pentru nu ai crezut ca e posibil sa participi la el? Ei bine, l-ai ratat doar pentru ca nu ai crezut ca e posibil.

Acum ca ai un motiv in plus sa te apuci de meditatie, afla si Cum sa te apuci de meditatie.

FOTO: Guliver

Daca ti-a placut acest articol, da like paginii noastre de Facebook  sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!