idei preconcepute dans

Instructorii de la studioul de dans Arthur Murray din Bucuresti au identificat cele mai populare 3 idei preconcepute despre cursurile de dans, acele ganduri care te impiedica probabil si pe tine sa-ti iei inima in dinti si sa te inscrii la ele.

Te-ai gandit sa te inscrii la cursuri de dans dar ceva te-a oprit? Probabil a fost una dintre aceste 3 idei preconcepute care i-au facut si pe alti romani sa evite sa se apuce de acest sport minunat.

Specialistii de la studioul de dans Arthur Murray din Bucuresti au facut un studiu pentru a descoperi care sunt cele mai comune idei preconcepute care-i fac pe multi sa ezite si au descoperit ca sunt similare celor inregistrate la nivel international in reteaua de peste 280 de studiouri Arthur Murray din lume.

Idei preconcepute – 61% dintre persoane considera ca “au doua picioare stangi”

Cei mai multi dintre adultii care nu au urmat niciodata lectii de dans considera ca abilitatile de dansator reprezinta un talent innascut. Studiile demonstreaza insa ca dansul e o deprindere accesibila oricarei persoane care isi doreste sa faca asta.

Elena Ciungu, Manager Arthur Murray Bucuresti explica aceste idei preconcepute: “Cea mai populara idee a celor care nu au mai dansat niciodata sau au dansat intr-un mediu nepotrivit e ca nu sunt capabili sa danseze, avand, conform expresiei, doua picioare stangi. Este o prejudecata a barbatilor, in special, dar nu numai. Partea pozitiva este ca dupa o singura lectie cu profesorii nostri, persoanele isi schimba radical parerea si chiar se bucura ca s-au inselat cand descopera ca, de fapt, pot dansa si pot dansa bine.”

Daca inveti elementele de baza castigi libertate de miscare

Idei preconcepute – 53% cred trebuie sa mergi la cursuri doar daca stii deja sa dansezi un pic

Este o idee extrem de frecventa, atat la doamnele, cat si la domnii care ne trec pragul. Vin la noi cu gandul ca nu au mai dansat si ca probabil le vom da un test. Noi nu vrem insa ca ei sa stie sa danseze, vrem sa-i invatam sa danseze…” adauga Elena Ciungu.

Studiourile de dans Arthur Murray din intreaga lume predau dansuri pentru amatori, si aplica un sistem unic in lume, care garanteaza invatarea rapida a dansului prin imbinarea celor trei tipuri de lectii: lectie privata, lectie de grup si sesiune party. In cadrul lectiei private, instructorul de dans se ocupa exclusiv de o persoana sau un cuplu, explicand si repetand fiecare pas. La lectiile de grup, profesorul preda un tip de dans sau o coregrafie unui grup de cursanti cu nivel apropiat. Sesiunea de party este un exercitiu liber al celor invatate in celelalte doua lectii.

Idei preconcepute: 38% considera ca “va fi foarte greu, daca nu imposibil”

Aceasta prejudecata e prima care dispare la noi. Dupa cateva minute din prima lectie privata, cursantii danseaza, executa singuri primii pasi, ceea ce bineinteles ii ajuta sa vada ca nu este deloc atat de dificil cum si-au imaginatdeclara Elena Ciungu.

Sistemul aplicat in studiourile Arthur Murray se bazeaza pe crearea de legaturi intre pasii diverselor stiluri de dans. Prin invatarea elementelor de baza, se castiga libertate in dans, putand fi executate cu usurinta miscari din stiluri de dans variate. Practic nu vei memora strict un dans pe care sa-l executi identic in functie de imprejurari, ci vei invata sa-ti adaptezi miscarile diverselor situatii si sa improvizezi.

Foto: Thinkstock