cum sa-ti iubesti viata

Multi dintre noi sunt nemultumiti cu viata lor. Ne imaginam ca daca am castiga mai multi bani, am fi mai slabi sau n-am mai fi singuri, am fi mai fericiti. Insa nu realizam ca fericirea de durata nu vine din nimic in afara de noi insine.

Si nu e simtita doar de UNII oameni. Suntem fiecare responsabili pentru crearea propriei fericiri, indiferent de circumstantele exterioare. Putem incepe sa fim fericiti iubind viata noastra exact cum e acum. Dintr-un articol publicat pe huffingtonpost.com am aflat cum!

Traieste clipa. Invata sa traiesti momentele prezente, care se petrec chiar acum, nu diseca prea tare trecutul si nici nu-ti imagina prea mult cum va arata viitorul tau. Esti aici si doar acum poti avea un control asupra vietii tale. Trecutul tau ti-a scapat deja printre degete, iar viitorul inca nu a venit. Singura data cand iti poti iubi viata este atunci cand te concentrezi pe momentul prezent!

Viata ta ar trebui sa fie pusa mereu pe primul plan!

Fa ce te face sa te simti bine. Aceasta este singura ta viața, asa ca ar trebui sa te bucuri din plin de ea si sa o traiesti la maxim. Oamenii pierd timp pretios si energie facand ceva ce nu le provoaca neaparat placere si mai tarziu regreta cand isi dau seama ca ar fi putut trai o viata mai implinita daca ar fi facut alegerea de a petrece mai mult timp facand ce le place.

Nu mai incerca sa-i multumesti pe altii. Adevarul este ca nu vei fi niciodata in masura sa-i impaci pe toti, asa ca de ce sa incerci? Valorile tale n-ar trebui sa depinda de aprobarea nimanui. Atunci cand esti ocupata incercand sa-i multumesti pe altii nu te vei mai ingriji pe tine. Nu e constructiv nici sa zabovesti prea mult pe opiniile altora, mai ales daca sunt total opuse de ale tale.

Pretuieste-i pe cei dragi. Fii cel mai bun parinte, partener, prieten, fiul sau fiica pe care oricine si-ar dori-o. Este usor cand esti prinsa cu zeci de sarcini sa uiti cat de importante sunt de fapt anumite relatii pentru tine. Cand alegi constient sa fii mai atenta cu cei dragi, vei intari considerabil legatura pe care o ai cu ei.

Citeste si: “Strategii anticomplexe: creste increderea in tine si iubeste-ti corpul”!

Foto: iStockphoto