plansul femeie trista

Plansul te face sa te simti mai rau sau mai bine? Te eliberezi de emotiile negative sau dimpotriva? Cercetatorii spun ca e bine sa plangi langa cineva drag. Altfel, nu faci decat sa acumulezi si mai multa tensiune!

Stii si tu, se spune ca, daca plangi, te eliberezi de tensiune si te simti mai bine. Dar un studiu recent, despre care a scrie Greatist.com, arata ca nu este intotdeauna asa. De fapt, plansul s-ar putea sa te faca sa te simti si mai rau.

Ani de zile, cercetatorii au crezut ca plansul elibereaza stresul. Ei erau de parere ca, daca plangi, eliberezi tensiunile acumulate si energiile negative. Uita de toate aceste mituri. Plansul nu este solutia pentru vindecarea tristetii.

Evita plansul de una singura

Psihologii au aflat ca efectele pe care le are plansul asupra oamenilor depind de personalitatea fiecaruia si de situatie. Cei care plang pentru ca se simt rusinati nu vor simti o imbunatatire a starii de spirit. Dar cei care plang si au parte de sprijinul oamenilor din jur se pot simti mai bine.

Se pare ca atunci cand plangi de una singura poate fi o experienta emotionala negativa. Dar, daca atunci cand plangi prietenii sunt alaturi de tine si te incurajeaza, efectul poate fi unul pozitiv. Exista si studii care arata ca adultii isi doresc sa ii ajute pe cei pe care ii vad plangand. In plus, oamenii recunosc mai usor o fata trista atunci cand vad si cateva lacrimi.

Plansul de bucurie. Cum te simti dupa ce plangi de fericire

Poate ca lacrimile nu fac problemele sa dispara, dar, in unele situatii, chiar te pot face sa te simti mai bine. Atunci cand treci printr-un eveniment fericit sau simti ca te-ai dezvoltat pe plan personal, te simti mult mai bine dupa ce plangi.

Pe de alta parte, nu este clar de ce oamenii plang si cand sunt fericiti. Unii cercetatori cred ca lacrimile de bucurie sunt si ele o forma de exteriorizare a energiei acumulate in exces.

Oricum ar fi, nu e o idee buna sa te abtii sa plangi, cand simti nevoia. Oamenii se simt mai bine cand plang in compania apropiatilor. Asa ca, daca simti ca ai nevoie sa versi cateva lacrimi, alege-ti o prietena si elibereaza-te.

Acum, ca stii ce au descoperit cercetatorii despre plans, afla si de ce Muzica trista e un antidot neobisnuit pentru melancolie.